Ζάεφ: «Μερικές φορές συμβαίνουν λάθη»

Λίγα 24ωρα μετά το διπλωματικό «φάουλ» να αποκαλέσει τη χώρα του Μακεδονία και όχι «Βόρεια Μακεδονία», στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ο Ζόραν Ζάεφ προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για λάθος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Open ο κ. Ζάεφ απέδωσε το λάθος του στο γεγονός πως εδώ και 45 χρόνια αναφερόταν στην ομάδα της χώρας του ως «μακεδονική ομάδα ποδοσφαίρου» κάτι που πρέπει να αλλάξει μετά την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ολοι χρειάζεται να εκπαιδευτούμε για αυτές τις αλλαγές. Αλλάξαμε το όνομά μας από Δημοκρατίας της Μακεδονίας σε Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», είπε προσθέτοντας πως η αλλαγή του ονόματος της χώρας για τον ίδιον δεν είναι κάτι εύκολο.

«Για εμάς είναι δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και μερικές φορές συμβαίνει όταν το χρησιμοποιείς για 46 χρόνια, εγώ είμαι 46 χρονών και το χρησιμοποιούσα 45 χρόνια ως “μακεδονική ομάδα ποδοσφαίρου”. Τώρα με τη συμφωνία πρέπει να το λέμε Β. Μακεδονία. Είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, να είμαστε άνθρωποι, μερικές φορές συμβαίνουν λάθη» ήταν τα λόγια του.

Επισήμανε μάλιστα ότι πως όλοι οι οργανισμοί στη χώρα λειτουργούν με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας μάλιστα «είμαστε καλό παράδειγμα, αλλά μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα που δεν συνάδουν».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι σπάμε συμφωνία των Πρεσπών» εκτιμά και προσθέτει πως: «αν χίλιες φορές λες τη σωστή ορολογία μερικές φορές μπορεί κάτι να πάει λάθος, αλλά δεν χρειάζεται να υπάρξουν αρνητικοί συνειρμοί στην Ελλάδα. Περιμένω όσο πιο γρήγορα γίνεται την επικύρωση των μνημονίων. Δεν περιμένω αρνητική αντίδραση από την Ελλάδα, γιατί είμαστε καλοί φίλοι και να μνημόνια είναι καλά και για τους δύο. Πιστεύω ότι εγκαίρως θα τα επικυρώσουν».

πηγή

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ