Η προανάκριση είναι...φανερή

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ

 

Η διαρροή προανακριτικού υλικού, αποτελεί πράξη η οποία αφενός μεν θέτει σε κίνδυνο την κύρια ανάκριση, αφετέρου και κατά περίπτωση, προσβάλλει βάναυσα την ιδιωτικότητα των θυμάτων.

Ως εκ τούτου προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες για τον "χαρτοπόλεμο" των τελευταίων ημερών μέσω του οποίου διακινήθηκαν πληροφορίες που αποδεδειγμένα συνέβαλλαν σε μία από τις δύο (ή και στις δύο) πιο πάνω παραδοχές.

Η εισαγγελική έρευνα η οποία διατάχθηκε για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας της δολοφονίας στα Γλυκά Nερά, όχι μόνο πρέπει να καταλήξει σε συμπεράσματα, αλλά και σε ονοματεπώνυμα. Και φυσικά οι επικεφαλής των υπευθύνων να λάβουν δραστικά μέτρα έτσι ώστε αυτό το φαινόμενο να μην επαναληφθεί.

Και για να εξηγούμαστε: Ο χειρισμός του υλικού από τον εκάστοτε παραλήπτη, οφείλει να γίνεται με ευθύνη και δικλείδες προστασίας της ανάκρισης για το δημόσιο συμφέρον. Από τη στιγμή που απόδεδειγμένα αυτό δεν γίνεται, τότε ή η Πολιτεία λαμβάνει τα μέτρα της, ή αποδεχόμαστε όλοι πως η προανάκριση είναι...φανερή.

Διαβάστε επίσης