Στο Σέιχ Σου ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι καθαρισμοί»

Στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη έφθασε νωρίτερα το πρωί, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στόχος της επίσκεψης είναι η αυτοψία του δάσους του Σέιχ Σου, ενώ αμέσως μετά, ξεκίνησε σύσκεψη με τη ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος της Βορείου Ελλάδος.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι τα επόμενα 24ωρα ξεκινούν εκτεταμένοι καθαρισμοί εύφλεκτης ύλης για την αντιπυρική θωράκιση της περιοχής, σύμφωνα με το GRTIMES.

Συγκεκριμένα, όπως είπε σε δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα, αρχίζουν οι καθαρισμοί σε 3,5 χιλιάδες στρέμματα. 

Τα προληπτικά έργα πυροπροστασίας στο δάσος του Σέιχ Σου γίνονται υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο αντίστοιχων δράσεων σε Τατόι και Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και σε 18 περιοχές της Αττικής οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας και έχουν ενταχθεί στην Επιχείρηση «Δρυάδες» για την αντιπυρική θωράκισή τους.

Μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά στο σημείο έχουν παρευρεθεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, αλλά και ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ