Ανοίγει το Μουσείο Κώστα Τσόκλη στις 18 Ιουνίου

 

 

Με  έκθεση  πρόσφατων έργων  του ζωγράφου αλλά και σημαντικά έργα του παρελθόντος ανοίγει στις 18 Ιουνίου το Μουσείο Κώστα Τσόκλη, στην Τήνο. Πρόκειται για την ενότητα έργων  που δημιούργησε ο Κώστας Τσόκλης το 2021, την περίοδο του γενικού εγκλεισμού,  με τίτλο «Νύχτες λαμπρές» και «Ουράνια Σώματα».  

Στην έκθεση παρουσιάζεται επίσης το έργο «Προκρούστης» (2015), το πολυεκτεθειμένο σε σημαντικές εκθέσεις στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, έργο «Ζωντανή Ζωγραφικής», «Ο Οδοιπόρος» (1988), μια σειρά σχεδίων του 2020 με τίτλο «Διαδρομή», στην οποία ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τη μακρόχρονη σχέση του με την τέχνη σε όλα τα στάδια της καλλιτεχνικής του πορείας.

Και το έργο «Μεσημέρι» ( 1973), ως αφιέρωμα στη μνήμη της φίλης και συνεργάτιδάς του Έπης Πρωτονοταρίου - Παυλίδη, της Αίθουσας Τέχνης «Δεσμός», που έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες.
 
Το Μουσείο Τσόκλη προετοιμάζεται ακόμα να εγκαινιάσει  στις 27 Αυγούστου το νεόδμητο θέατρό του, που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Μάνος Περράκης. Στα εγκαίνια η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Ξαναδιαβάζοντας την ιστορία μας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης