Euroleague: Με «μυθική» ανατροπή η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε ζωντανή για το Final-4

Με ένα ανεπανάληπτο σερί 16-0 στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 80-76 της Εφές Αναντολού στο τρίτο ματς της σειρά των προημιτελικών της Euroleague και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στο Final-4 μειώνοντας σε 2-1 στις νίκες.

Η Ρεάλ υπερασπίστηκε την έδρα της και έμεινε «ζωντανή» στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague, μειώνοντας σε 1-2. Η πολυνίκης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κατάφερε με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο του Game 3 με την Αναντολού Εφές να γράψει στο… νήμα το τελικό 80-76 και να αναπτερώσει τις ελπίδες πρόκρισής της στο Final-4.

Η Αναντολού Εφές εξαργύρωσε την αμυντική λειτουργία της δεύτερης περιόδου, όταν κράτησε τη Ρεάλ στους 13 πόντους, παίρνοντας το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +10 (28-38), ενώ στην τρίτη τα διαδοχικά τρίποντα την κράτησαν σε απόσταση ασφαλείας (48-58).

Η διψήφια διαφορά των φιλοξενούμενων διήρκησε μέχρι το 36΄ και το εις βάρος τους 64-76. Σε εκείνο το σημείο αφυπνίστηκε η Ρεάλ, η οποία με σκληρή άμυνα οδήγησε σε διαδοχικά λάθη τη… σαστισμένη Εφές, η οποία είδε τους Ισπανούς να μετρούν 4/6 τρίποντα μέχρι το τέλος του αγώνα και με σερί 16-0(!) να της «αρπάζουν» την πρόωρη πρόκριση, γράφοντας το τελικό 80-76.

Στα τελευταία λεπτά μίλησε η αποφασιστικότητα των έμπειρων Γιουλ, Φερνάντεθ από την περιφέρεια και η έφεση του Γκαρούμπα στα επιθετικά ριμπάουντ, καθώς στα 21΄΄ για τη λήξη ο 19χρονος σέντερ μάζεψε τη μπάλα μετά από άστοχο δίποντο του Γιουλ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Κορυφαίος των νικητών ο Σέρχιο Γιούλ με 20 πόντους, 7 ασίστ και 4/7 τρίποντα, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Ουσμάν Γκαρούμπα (10π.9ρ.), Άλεξ Τάιους (10π., 7ρ.), Αλμπέρτο Αμπάλντε (11π.). Από την Αναντολού Εφές, που… υποτίμησε την εμπειρία των Ισπανών, ξεχώρισε ο Βασίλιε Μίτσιτς με 29 πόντους και 5/9 τρίποντα.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο την προσεχή Πέμπτη (29/4, 22:00) έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει με νέα νίκη τη σειρά σε 2-2, πριν αυτή επιστρέψει στην Πόλη για το καθοριστικό Game 5. Σε περίπτωση ήττας της, πάντως, αποχαιρετά τη διοργάνωση για εφέτος.

newsit.gr

Διαβάστε επίσης