Κορονοϊός – Ινδία: Πάνω από 323.000 κρούσματα σε 24 ώρες και 2.771 θάνατοι

 

 

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 που επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά στην Ινδία τις προηγούμενες 24 ώρες μειώθηκαν σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ που ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα, παρέμειναν όμως πάνω από το τρομακτικό επίπεδο των 300.000 για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως το προηγούμενο 24ωρο διαγνώστηκαν 323.144 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό, με το σύνολο των περιπτώσεων που έχουν καταγραφεί στη χώρα των 1,3 δισεκ. κατοίκων να φθάνει τις 17,64 εκατ., ενώ ακόμη 2.771 θάνατοι ασθενών με την COVID-19 – και σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός ήταν χαμηλότερος από το τραγικό ρεκόρ της προηγουμένης (2.812), αλλά όχι πολύ – αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας μέχρι εδώ στους 197.894 νεκρούς.

Το σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού προκαλεί κορεσμό στα νοσοκομεία· η κατάσταση στη χώρα που θρηνεί τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων στον πλανήτη χαρακτηρίζεται χαοτική.

Πρωτομαγιά η πρώτη παρτίδα δόσεων του εμβολίου Sputnik V

Η Ινδία, αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα με τη χειρότερη έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον πλανήτη, θα παραλάβει μια πρώτη παρτίδα δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για την COVID-19 το Σάββατο 1η Μαΐου, δήλωσε χθες Δευτέρα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ο Κιρίλ Ντμιτρίεφ.

Ο επικεφαλής του RDIF δεν διευκρίνισε πόσες δόσεις θα περιέχονται σε αυτή την πρώτη παρτίδα ή πού θα κατασκευαστούν.

Η Ινδία, στην αρπάγη του καταιγιστικού δεύτερου κύματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, δυσκολεύεται να μειώσει τις μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, που σπάνε το ένα παγκόσμιο ρεκόρ πίσω από το άλλο. Τα νοσοκομεία της χώρας έχουν κατακλυστεί και κυβερνήσεις αρκετών χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Γερμανίας ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες πως στέλνουν υλική βοήθεια.

«Οι πρώτες δόσεις θα παραδοθούν την 1η Μαΐου», ανέφερε ο κ. Ντμιτρίεφ και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι θα βοηθήσουν τη χώρα της Ασίας να κάνει ένα βήμα προς την έξοδο από την υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει.

Το RDIF έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με πέντε ινδικές φαρμακευτικές βιομηχανίες για την παραγωγή 850 εκατ. δόσεων του RDIF σε ετήσια βάση. Το Ταμείο αναμένει πως η παραγωγή θα φθάσει τις 50 εκατ. δόσεις σε μηνιαία βάση το καλοκαίρι στην Ινδία και κατόπιν θα αυξηθεί περαιτέρω.

https://www.protothema.gr/

Διαβάστε επίσης