Γιατί ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος "τα βάζει" με Εκπολιτιστικούς Συλλόγους

 

Στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος τονίζει:

Το πετυχημένο παράδειγμα των περιοίκων της πλατείας Καλλιπάτειρας που διεσώθη έπειτα από κινητοποίηση των κατοίκων δεν δίδαξε κανένα; Η δραματική αδιαφορία των κατοίκων και των πολιτιστικών συλλόγων, για τα δεσμευμένα οικόπεδα να γίνουν πλατείες, που χάνονται οριστικά είναι εγκληματική.

Οι μόνοι που επιχαίρουν είναι οι τσιμεντοβόροι εργολάβοι οικοδομών. Το γνωρίζει ο σύλλογος της Ανθούπολης ότι χάνεται σημαντική έκταση που ήταν δεσμευμένη; Όλοι οι σύλλογοι και οι κάτοικοι κοιμούνται κυριολεκτικά στον αδιάφορο ύπνο τους και μέσα στην χρονιά η Πάτρα θα χάσει δεκάδες ευκαιρίες.

Σας καλούμε να αφυπνιστείτε κυρίες και κύριοι, προτού η Πάτρα καταντήσει μια απάνθρωπη τσιμεντούπολη δίχως ανθρώπινες σχέσεις και ανοικτούς φυσικούς χώρους για τα παιδιά και τους μεγάλους, όπου η δημοκρατία γίνεται πράξη μέσα από την επικοινωνία και το παιχνίδι. Τρέξτε όλοι σας τώρα και δείτε τα σχέδια πόλης για να αποτραπεί η απόλυτη τσιμεντοποίηση που θα καταστήσει τις γειτονιές κλειστά γκέτο αδιάφορων και εχθρικών συγκατοίκων.

Πάρτε αποφάσεις και δώστε νόημα στην ύπαρξη σας προτού χαθεί και το βαθύτερο νόημα λειτουργίας σας ως σύλλογοι. Πολιτισμός και περιβάλλον το πρώτο μέλημα όλων. Δεν υπάρχει χρόνος για παθητική αναμονή του μοιραίου!

Διαβάστε επίσης