Η επιστολή Χρυσανθακόπουλου σε Δήμο και ΤΕΕ

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος σε επιστολή του για το κυκλοφοριακό αναφέρει:

Προς τους Δημότες Πατρέων και το Τεχνικό Επιμελητήριο  Δυτικής Ελλάδας         (Το οποίο οφείλει να παρέμβει καταθέτοντας δημόσια την άποψη του)!

Η Πάτρα οδηγείται σε κυκλοφοριακή ασφυξία!

Επέρχεται το μεγάλο φιάσκο της αντιδρόμησης των οδών  Κανακάρη,  Κορίνθου, Κωνσταντινουπόλεως και  Αγίας Σοφίας σε συνδυασμό με την μερική πεζοδρόμηση και αντιδρόμηση  της Μαιζώνος! Ούτε μπορείτε να φανταστείτε τι προβλήματα θα προκύψουν!                                

Πρώτον η Κανακάρη είναι εντελώς ακατάλληλη για κεντρική αρτηρία εξόδου από την Πάτρα, καθώς είναι στενή σε πολλά σημεία χωρεί μόνο ένα αυτοκίνητο, με επικίνδυνες ανωφέρειες και κατωφέρειες, ακατάλληλη για να περνάνε διπλά λεωφορεία, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Θα επέλθει κυκλοφοριακή συμφόρηση!

Δεύτερον τα λάθη επιλογών στη Μαιζώνος θα αυξήσουν  το κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο, με πολλαπλές επιπτώσεις στη Κορίνθου και την Όθωνος Αμαλίας. 

Η κατά παραγγελία κατόπιν εορτής  πρόσφατη, καθοδηγούμενη εντελώς αποσπασματική κυκλοφοριακή μελέτη,  που πίσω από αυτή κρύβεται η Δημοτική Αρχή, υπήρξε μια άθλια μεθόδευση γενικού αποπροσανατολισμού!                             

Για το όλο πρόβλημα, ευθύνονται διαδοχικά οι αρχικοί μελετητές που στηρίχθηκαν σε δεδομένα του 1960, κυρίως η απελθούσα και εν μέρει η νυν Περιφερειακή αρχή, ο αποδέκτης πρώην Δήμαρχος Δημαράς, ο επιμένων νυν Πελετίδης και όσοι τους δίνουν άλλοθι! Το επιχείρημα ότι τα λάθη συνεχίστηκαν, για να μην χαθούν τα λεφτά του ευρωπαϊκού προγράμματος, είναι αστείο! Η Πάτρα θα γίνει κυκλοφοριακά άνω –κάτω!

Οι προτάσεις μας:

Δεν πραγματοποιείται καμία αντιδρόμηση, ούτε η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος        

Ο Δήμος να ζητήσει και να πάρει το οικόπεδο 22 στρεμμάτων απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο και να κατασκευαστεί υπαίθριο πάρκινγκ με υπόγεια διάβαση με το Μουσείο! Έχει αρκετά στρέμματα σε άλλη περιοχή,  να ανταποδώσει ο Δήμος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Από εκεί θα αναχωρούν συνεχώς λεωφορεία για το κέντρο, αφού δίπλα βρίσκεται  η αφετηρία της αστικής συγκοινωνίας της γραμμής 3.                                                                                                      

Να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ κάτω από τα Ψηλαλώνια με πολλές εισόδους και εξόδους, ώστε να αποσυμφορηθεί και η νότια Πάτρα.

Ευελπιστώ η παρέμβαση του ΤΕΕ να αποκαταστήσει τα κακώς κείμενα, επειδή τα χρονικά περιθώρια στένεψαν και το ένα λάθος που έχουν κάνει, φέρνει το άλλο…        

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη

Διαβάστε επίσης