Πουλήθηκε πανάκριβα ο μεγαλύτερος πίνακας του κόσμου – Δείτε την έκταση του

 

 

Ο βρετανός εικαστικός Sacha Jafri υποσχέθηκε να φτιάξει τον μεγαλύτερο πίνακα που έγινε ποτέ. Και κράτησε την υπόσχεσή του.

Το έργο με τίτλο «Το ταξίδι στην ανθρωπότητα» και έκταση 1.980 τετραγωνικών μέτρων –  κατέκτησε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες και εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς.

Ο εικαστικός είχε ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στο συγκεκριμένο project εδώ και αρκετούς μήνες στο Ντουμπάι και ήθελε με αυτή τη δουλειά του να προσφέρει στον αγώνα κατά της πανδημίας του κοροναϊού.

Το έργο δημοπρατήθηκε και πουλήθηκε έναντι 62 εκατομμύριων δολαρίων, υπερδιπλάσιο πόσο από τον αρχικό στόχο των 25 εκατομμυρίων.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στο τελευταίο του έργο εν μέσω lockdown. «Είχα ξεμείνει στο Ντουμπάι και ήθελα να δημιουργήσω κάτι δριμύ και ζωηρό. Κάτι που θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά», λέει ο ίδιος.

Ο Jafri, ο οποίος είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο και ζει στο Ντουμπάι, δεν επεδίωξε απλώς να καταρρίψει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες «του μεγαλύτερου κοινωνικού, καλλιτεχνικού και φιλανθρωπικού έργου που έχει δημιουργηθεί ποτέ» αλλά και να προσφέρει.

Το έργο υπολογίζεται πως έχει μήκος περίπου 160 μέτρα, είναι δηλαδή μεγαλύτερο από γήπεδο ποδοσφαίρου και από δύο μεγάλες αίθουσες χορού ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης