Η ώρα της κρίσης για πασίγνωστο κωμικό – Ενώπιον του ανακριτή με καταγγελίες για βιασμό

Στην τελική ευθεία μπαίνει εισαγγελική έρευνα με κεντρικά πρόσωπα δύο ηθοποιούς -ένας εκ των οποίων πασίγνωστος κωμικός- οι οποίοι έχουν καταγγελθεί για βιασμό και απόπειρα βιασμού από γυναίκες συναδέλφους τους.

Τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνεται η έρευνα των εισαγγελέων, με τους ηθοποιούς να τίθενται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης από στοιχεία που προσκόμισε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού των ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

Σημειώνεται πως ο τελευταίος προσκόμισε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών πέντε νέους φακέλους με καταγγελίες που είχαν υποβληθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο πρόεδρος του πειθαρχικού σωματείου του ΣΕΗ, ο οποίος παρέμεινε για περίπου μισή ώρα στο γραφείο του εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλου, δήλωσε εξερχόμενος:

«Στο πλαίσιο της τακτικής πια επαφής με τον κ. εισαγγελέα, φέραμε πέντε νέους φακέλους σήμερα. Η εντολή που έχουμε από τον κ. εισαγγελέα είναι να φέρνουμε καταγγελίες που αφορούν σε προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Το πιθανότερο είναι να ξαναβρεθούμε. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες στο Πειθαρχικό Όργανο του ΣΕΗ υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα που είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρούμε, γιατί έχει δικαιώματα και ο καταγγελλόμενος και ο καταγγέλλων. Και πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά τις διαδικασίες, για να είμαστε όσο πιο σωστοί τυπικά, θεσμικά. Και να έχουμε μια πλήρη εικόνα, να μην αδικήσουμε κανένα». 

Τι αναφέρουν οι καταγγελίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος για τον πασίγνωστο κωμικό που παραδόθηκε στον εισαγγελέα και ήδη ερευνάται, περιλαμβάνει καταγγελίες για έναν βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2008, καθώς και δύο απόπειρες βιασμού, που σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες συνέβησαν, η πρώτη το 2010 και η δεύτερη το 2014.

Για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα δύο από τις ηθοποιούς που προσέφυγαν στο Πειθαρχικό και φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει απόλυτα όσα ισχυρίστηκαν ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου του σωματείου τους.

Ο δεύτερος φάκελος για τον έτερο ηθοποιό που ερευνάται από τον εισαγγελέα αφορά υπόθεση βιασμού που φέρεται να τελέστηκε μέσα στο 2020.

Και οι δύο καταγγελόμενοι καλλιτέχνες αναμένεται πολύ σύντομα να κληθούν από τον εισαγγελέα να καταθέσουν ως ύποπτοι για την διάπραξη αξιόποινων πράξεων. Αμέσως μετά θα κριθεί αν θα ασκηθεί εναντίον τους ή όχι ποινική δίωξη για τις πράξεις που τους αποδίδουν οι καταγγέλλουσες

Διαβάστε επίσης