Ο Γιώργος Πατούλης καλεί ιδιώτες παθολόγους και πνευμονολόγους να ενισχύσουν το ΕΣΥ

Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς γιατρούς να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που πίεζεται λόγω της πανδημίας απηύθυνε ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

«Πρέπει να βάλουμε πλάτη σε αυτό τον αγώνα», είπε ο κ. Πατούλης, ο οποίος ανέφερε ότι η Αττική είναι στο «κόκκινο» με τις κλίνες στα νοσοκομεία να είναι κορεσμένες.

Ο ΙΣΑ απέστειλε χτες επείγουσα επιστολή καλώντας τα μέλη του να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, που διατύπωσε το επείγον αίτημα για στήριξη του ΕΣΥ από τους ιδιώτες γιατρούς.

Ο ΙΣΑ στην επιστολή του προς του γιατρούς αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους ιατρούς Παθολόγους και Πνευμονολόγους να συνδράμουν άμεσα και έμπρακτα στον αγώνα της πολιτείας για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών ενίσχυσης του ΕΣΥ. Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να δείξουν την πραγματική αξία του ιατρικού σώματος που ενωμένο στέκεται στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, της κοινωνίας και του ΕΣΥ».

Παράλληλα, μιλώντας για τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής, είπε ότι έχει συνδράμει στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων κοροναϊού με rapid test και μοριακά τεστ.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής έκανε έκκληση στην ατομική ευθύνη των πολιτών. «Πριν χαράξει ο ήλιος, υπάρχει βαθύ σκοτάδι», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης