Πάτρα: Το Εργατικό Κέντρο για τα 2 εργατικά δυστυχήματα που "πάγωσαν" την πόλη

Σοκ έχουν προκαλέσει στην Πάτρα τα δύο εργατικά δυστυχήματα που συνέβησαν με διαφορά λίγης ώρας το πρωί της Δευτέρας και κόστισαν τη ζωή σε δύο άτυχους συμπολίτες μας.

Δύο οικογένειες θρηνούν την απώλεια των δικών τους ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο την ώρα της εργασίας τους.

Δείτε εδώ: Διπλή τραγωδία στην Πάτρα - Νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα ένας 58χρονος και ένας 66χρονος

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πατρών

Για άλλη μια φορά δύο εργαζόμενοι πλήρωσαν με τη ζωή τους τις τραγικές ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, το ανελέητο κυνήγι του κέρδους από τους εργοδότες. 

Σήμερα η εργατική τάξη της πόλης μας θρηνεί ένα συνάδελφο 58 ετών που καταπλακώθηκε από μάρμαρα σε επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρων και ένα συνάδελφο 66 ετών που εργαζόταν σε έργα επέκτασης της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας CBL. 

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών συναδέλφων μας. 

Φτάνει πια αυτή η κατάσταση! Ούτε η κακιά στιγμή έφταιξε, ούτε η κακιά η ώρα όπως θέλουν να λένε κυβέρνηση και εργοδοσία. Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, την κυβέρνηση και την εργοδοσία που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, καθώς στόχος τους είναι να εξοικονομούν πόρους για να ενισχύουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Κυβέρνηση και εργοδοσία συνεχίζουν να παίζουν με τις ζωές μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη για την άσχημη κατάσταση στους χώρους δουλειάς, αφήνοντας συνολικά αθωράκιστους τους εργαζόμενους που καθημερινά ξεκινούν το μεροκάματο με το άγχος μήπως κολλήσουν με COVID-19, μήπως τραυματιστούν, ακόμη και αν θα γυρίσουν σπίτι στην οικογένειά τους. Και την ίδια στιγμή που δεν παίρνει κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, που αφήνει την εργοδοσία να αλωνίζει, έχει αφήσει «γυμνό» όλο τον αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό, την Επιθεώρηση Εργασίας και το ΙΚΑ. 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ