Λευτέρης Αυγενάκης: Δρομολογήθηκαν έργα στην Πάτρα σε συνεργασία με το ΠΕΑΚ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας

Για το πλέγμα των 13 πρωτοβουλιών που ανακοινώθηκαν για τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, μίλησε σε συνέντευξη του στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι 13 πρωτοβουλίες είναι οι εξής:

 Κέντρο Υποστήριξης Αθλητισμού (Help Desk)
 Αθλητικός Συνήγορος
Συμβουλευτική Γραμμή Υποστήριξης
Κώδικες Ακεραιότητας: (Κώδικας Δεοντολογίας, Πειθαρχικός Κώδικας)
Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών
Αθλητική Ψυχολογία
Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών
Μητρώο Αθλητικών Σωματείων
 Μητρώο Προπονητών
 Κλιμάκιο Ελέγχου Αθλητικών Φορέων
 «ΧΙΛΩΝ» - Μετράμε, Αξιολογούμε, Βελτιώνουμε
 Ψηφιακή Βίβλος 2020-2025
 Καμπάνια (Σποτάκια – βιντεομηνύματα)


Σχετικά με τα έργα στην Πάτρα, τόνισε πως μέσω πολύ στενής και αποδοτικής συνεργασίας Υπουργείου, ΠΕΑΚ και Περιφέρειας έχουν δρομολογηθεί:

Α. Κολυμβητήριο Αγυιάς: Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής η Περιφέρεια προκηρύσσει την επόμενη εβδομάδα διαγωνισμό για τις μελέτες

Β. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Πεπανός είναι σε εξέλιξη. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται θετικά αποτελέσματα από την Περιφέρεια για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης έργου ύψους 2.250.000€

Γ. Η αποκατάσταση του βοηθητικού του Τόφαλος (μιας εγκατάστασης κλειστής από το 2014) . Επικαιροποιούνται οι Μελέτες και ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του έργου

Δ. Προχωρά η Μελέτη αξιοποίησης του περιβάλλοντος χώρου του Πεπανός με ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης

Ε. Αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του Τόφαλος


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε αναλυτικά και στη διάταξη που ψηφίστηκε για έναν ακόμα εναλλακτικό τρόπο αρχαιρεσιών. Την ψηφιακή κάλπη «Ζευς», την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι Ομοσπονδίες, εφόσον θελήσουν να κάνουν εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Πρόκειται για ασφαλέστατο και αδιάβλητο πληροφοριακό σύστημα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Δημιουργήθηκε το 2012 και Υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), το οποίο είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημόσιους τεχνολογικούς φορείς της χώρας, λειτουργεί από το 1998. Έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα πάνω από 830 ψηφοφορίες και πάνω από 230.000 ψηφοφόρους για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια (Καθηγητές και Φοιτητές) και άλλους φορείς, Συλλόγους, Οργανισμούς, Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις και Ιδιώτες.

 Η αξιοπιστία του για την προστασία του απορρήτου διασφαλίζεται από:

α) Κρυπτογράφηση της ψήφου και

β) Ανώνυμη μίξη των κρυπτογραφημένων ψηφοδελτίων.

 

Τέλος μίλησε για την επιτυχία της συζήτησης με τα ερασιτεχνικά σωματεία και σημείωσε ότι "εμείς μιλάμε με τη βάση της αθλητικής κοινωνίας, με την αθλητική οικογένεια κι όχι ΜΟΝΟ με τους λίγους ισόβιους παράγοντες, όπως έκαναν οι προηγούμενοι".
 

Διαβάστε επίσης