Παγώνη: Έχουμε κάλυψη 72% στις ΜΕΘ στην Αττική

Για το νέο lockdown στην Αττική μίλησε στο κεντρικό δελτίο του MEGA η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Όπως τόνισε η κ. Παγώνη «προς το παρόν αρκεί βάσει των δεδομένων που έχουμε στα χέρια μας. Οι παράμετροι που αξιολογήθηκαν σήμερα, ήταν η αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων. Έχουμε και το ιστορικό της Θεσσαλονίκης».

«Τα λάβαμε εγκαίρως αν και θα μπορούσαμε να περιμένουμε 2-3 μέρες. Αυτή την στιγμή ελέγχουμε την κατάσταση. Έχουμε ένα μέλλον 2-3 μήνες μέχρι να προχωρήσουν τα εμβόλια. Για μια σχετική ανοσία ως το τέλος Ιουνιου στο 60%», σημείωσε σχετικά με το αν ελήφθησαν έγκαιρα τα νέα, αυστηρότερα μέτρα.

«Ποτέ δεν τηρήσαμε τα μέτρα, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι, τα ΜΜΜ γεμάτα, και γι αυτο φτάνουμε κάθε φορά στο σημείο που φτάσαμε… Οι κλίνες ΜΕΘ είναι 230 στην Αττική, από αυτές είναι καταλλειμμένες οι 166. Έχουμε κάλυψη 72%.

Μέσα σε δυο 24ωρα μπορεί αυτές οι κλίνες να γεμίσουν. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά… Στις επόμενες εφημερίες θα υπάρχει πίεση στο Ε.Σ.Υ. Το ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών ήταν 208 – 136» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Παγώνη περιγράφοντας τα στοιχεία που οδήγησαν στη λήψη αυστηρότερων μέτρων για το λεκανοπέδιο.

Διαβάστε επίσης