"Βράζει" από κρούσματα η Αχαΐα - Έρχονται νέα μέτρα την Παρασκευή

Τα νέα μέτρα που εξετάζουν Κυβέρνηση - επιδημιολόγοι

Η κατάσταση στην Αχαΐα κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου και πλέον μπαίνουν ξεκάθαρα στο τραπέζι οι συζητήσεις για ένα πιο αυστηρό lockdown στην περιοχή.

Ένα σκληρό μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ειδικούς βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, καθώς αύριο η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει πιο αυστηρά μέτρα για τις κόκκινες περιοχές, και πρώτη στη λίστα βρίσκεται η Αχαΐα.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ώρες είχαν ως αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, μια απόφαση που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Lockdown: Τα μέτρα που εξετάζουν Κυβέρνηση - ειδικοί

Σε θρίλερ εξελίσσεται η συνεδρίαση της ομάδας των ειδικών με την κυβέρνηση για τη λήψη νέων έκτακτων περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, με τις απόψεις των λοιμωξιολόγων να είναι πιο «αυστηρές».

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του Star, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι φαίνεται να διαφωνούν στο κλείσιμο των σχολείων, αφού η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει τα σχολεία ανοιχτά.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, οι ειδικοί εισηγούνται το κλείσιμο των καταστημάτων για δύο εβδομάδες. Από την άλλη, η θέση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί μόνο το click in shop.

Όσον αφορά το τρίτο γενικευμένο lockdown, οι ειδικοί εισηγούνται lockdown τύπου Μαρτίου, με σκοπό να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι νέες μολύνσεις.

Ωστόσο, η κυβέρνηση φαίνεται να διαφωνεί με αυτό το αυστηρό μέτρο και επιθυμεί αυστηρά μέτρα ανά περιοχή.

*Με πληροφορίες από το Star

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ