Πάτρα: Στους δρόμους η Αστυνομία - Αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

Άσκοπες μετακινήσεις, υπέρβαση του ορίου των επιτρεπόμενων ωρών και γενικότερα οτιδήποτε θυμίζει... χαλάρωση προ κορονοϊού, τελειώνει.

Η κατάσταση με την αύξηση και τη μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων, που οδήγησαν σε "κόκκινο" επίπεδο τον Δήμο Πατρέων, φέρνει αυστηρά μέτρα και ελέγχους για να μπορέσει να ανακοπεί η μετάδοση του ιού όσο το δυνατόν πιο σύντομα, πριν ξεκινήσει να πιέζεται το σύστημα υγείας.

Σε αυτήν την συγκυρία κομβικός είναι ο ρόλος της τοπικής αστυνομίας για τον έλεγχο και την πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Ήδη τα επιτελικά στελέχη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας βρίσκονται επί ποδός, αφού στις πλάτες τους πέφτει το βάρος της σωστής τήρησης των μέτρων.

Από το πρωί του Σαββάτου η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι αισθητή σε όλο το μήκος και το πλάτος της Πάτρας.

elegxoi_covid1.jpg

Μάλιστα, ακόμη και τις πρωινές ώρες, όπου δεν υπάρχει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα είναι εντατικοί για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.

Ακόμη πιο έντονη θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας μετά τις 6 το απόγευμα. 

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τόσο περιπολικά όσο και δικυκλιστές αλλά και πεζοί αστυνομικοί θα επιτηρούν την τήρηση των μέτρων καθώς θα βρίσκονται σε κομβικά και συνεχώς εναλλασσόμενα σημεία της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 6 το πρωί του Σαββάτου τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα, με καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί.

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας η κυκλοφορία επιτρέπεται είτε με έγγραφη βεβαίωση μετακίνσης είτε με αποστολή μηνύματος στον αριθμό 13033.

Διαβάστε επίσης