ΗΠΑ: LIVE η ορκωμοσία Μπάιντεν

"Είναι μία καινούργια ημέρα στην Αμερική"

Δείτε λεπτό προς λεπτό την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός Κάμαλα Χάρις έφτασαν λίγο πριν από τις 6 στο Καπιτώλιο, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αφιχθεί και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος παρίσταται στην τελετή, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μετέβη στη Φλόριντα.

Παρόντες στην ορκωμοσία είναι οι πρώην πρόεδροι, Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, Μπιλ Κλίντον με τις συζύγους τους, ενώ ο Τζίμι Κάρτερ, ο γηραιότερος εν ζωή πρόεδρος των ΗΠΑ θα απευθύνει τις ευχές του μέσω μηνύματος, καθώς λόγω προβλημάτων υγείας δεν θα έχει τη δυνατότητα να παρευρεθεί.

Λίγο πριν ορκιστεί ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, οΤζο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα στον αμερικανικό λαό μέσω Twitter. "Είναι μία καινούργια ημέρα στην Αμερική" έγραψε ο Μπάιντεν, στιγμές μετά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ και την αναχώρησή του για τη Φλόριντα. Το πρωί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ παρέστη το πρωί σε μια λειτουργία στον καθεδρικό του Σεντ Μάθιου στην Ουάσινγκτον συνοδευόμενος από τους επικεφαλής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο. Η λειτουργία αυτή "είναι ένα σημαντικό μέρος του σεβασμού στην παράδοση", εξήγησε ο γερουσιαστής Κρις Κουνς, στενός σύμμαχος του Μπάιντεν, ο οποίος είναι πιστός Καθολικός.

 

Διαβάστε επίσης