Ενώπιον του Ανακριτή σήμερα τα δύο ανήλικα αδέλφια που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη

Ενώπιον του Ανακριτή οδηγούνται σήμερα στις 10 το πρωί οι δύο ανήλικοι δράστες της άγριας επίθεσης στον σταθμάρχη του Μετρό Ομονοίας. Τα δύο αδέλφια αντιμετωπίζουν την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και την κατηγορία της απείθειας, επειδή αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, τα δύο ανήλικα αδέλφια ηλικίας 17 και 15 ετών, κατηγορήθηκαν για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στον σταθμό Μετρό της Ομόνοιας, επειδή εκείνος τους έκανε παρατήρηση να φορέσουν μάσκα, ενώ  ισχυρίζονται ότι προκλήθηκαν πρώτα από τον σταθμάρχη, με αποτέλεσμα την επίθεσή τους προς αυτόν και αυτό αναμένεται να υποστηρίξουν σήμερα και στην απολογία τους. 

Παράλληλα, δηλώνουν μετανιωμένα για αυτή τους τη συμπεριφορά προς τον σταθμάρχη και ζητούν συγγνώμη μέσω των δικηγόρων τους.

Στον ανακριτή θα προσέλθει και ο ειδικός φρουρός, ο οποίος φέρεται να βοήθησε τα αδέλφια να διαφύγουν μετά την επίθεση, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος, καθώς κατηγορείται για τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δικηγόρο του, αναμένεται να αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχει διαταχθεί σε βάρος του ΕΔΕ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ