Δήμος Πατρέων: Σε επιφυλακή μέχρι την Τρίτη μετά τις προβλέψεις για χιονοπτώσεις και παγετό - Οδηγίες στους πολίτες

Ο Δήμος θέτει σε 24ωρη ετοιμότητα ειδικά οχήματα αποχιονισμού

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή 15/1 έως και την Τρίτη 19/1 ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις – παγετό – θυελλώδεις ανέμους).

Ψυχρή εισβολή με παγετό και χιονιά - Πάτρα: Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας με Σαββατοκύριακο ...στην κατάψυξη - Στα Καλάβρυτα θα φθάσει -10!

Το Προσωπικό του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, των Διευθύνσεων Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία θα σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα, ο Δήμος θέτει σε 24ωρη ετοιμότητα ειδικά οχήματα αποχιονισμού.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και:

•    Να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.

•    Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

•    Να περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

•    Να αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ -  ΠΑΓΕΤΟΥ

Εάν διαμένουν σε δύσβατη περιοχή, να φροντίσουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του χιονιού (π.χ. φτυάρια).

Να αποφύγουν μετακινήσεις και να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες κατά την οδήγηση και να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε σημεία που πιθανόν έχει δημιουργηθεί παγετός.

Να αλλάξουν πορεία αν υπάρχει έντονη χιονόπτωση και βρίσκονται σε δύσβατο δρόμο.

Να αποφύγουν να οδηγούν σε δύσβατες ορεινές περιοχές.

Να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Να ντυθούν με πολλά στρώματα από ελαφριά ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορέσουν αδιάβροχες μπότες

Οι κτηνοτρόφοι παρακαλούνται να προβούν προληπτικά στην προμήθεια επαρκούς ποσότητας ζωοτροφών και λοιπόν εφοδίων για τα ποιμνιοστάσιά τους.

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Ασφαλίζουμε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να  προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

Στερεώνουμε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουμε αναρτήσει.

Ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας.

Αποφεύγουμε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Αποφεύγουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Τέλος, οι δημότες καλούνται να επιδείξουν προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενώ όσοι έρθουν αντιμέτωποι με προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πατρέων: 6974477691 & 2610339452

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 .

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Διαβάστε επίσης