Πάτρα: Απλήρωτο το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων που προσλήφθηκε για τον κορονοϊό - Τελείωσε το κονδύλι και αναζητούνται χρήματα από πρόγραμμα ΕΣΠΑ

 

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο επικουρικό προσωπικό των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας, που έχει προσληφθεί για να ενισχύσει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, όπως ανέφεραν εργαζόμενοι  στο νοσοκομείο Ρίου, παρότι προσλήφθησαν για 2 χρόνια εντούτοις τους ανακοινώθηκε προ ημερών από τη διοίκηση πως δεν υπάρχουν κονδύλια για να πληρωθούν. Με αποτέλεσμα ενώ έπρεπε τα 94 άτομα του επικουρικού προσωπικού, που εργάζονται τα περισσότερα σε μάχιμες θέσεις κατά του κορονοϊού, να είχαν πληρωθεί τον μισθό τους στις 13 Νοεμβρίου να παραμένουν απλήρωτοι. 

Μάλιστα όπως τους γνωστοποιήθηκε προκειμένου να συνεχίσουν την εργασία τους θα πρέπει να υπογράψουν νέες συμβάσεις, ώστε να ενταχθούν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που εξεσφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι διερωτώνται πως γίνεται να προσλαμβάνονται για διετία και σε 7 μήνες να μην υπάρχει κονδύλι για την μισθοδοσία τους, ενώ παράλληλα δεν γνωρίζουν καν το περιεχόμενο των νέων συμβάσεων.  

Αντίστοιχο ζήτημα έχει προκύψει και με το επικουρικό προσωπικό του νοσκομείου "Αγ. Ανδρέας". 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ"

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στον "Αγ. Ανδρεα" αναφέρεται:

       Αφού προσλήφθηκαν υπογράφοντας βεβαίως και την σχετική σύμβαση

                       Και αφού Εργάστηκαν για αρκετό χρονικό διάστημα

       Ξαφνικά τους καλούν

Να υπογράψουν άλλη σύμβαση, σύμβαση μέσω ΕΣΠΑ, βάζοντάς τους το δίλλημα  ότι δεν έχουν χρήματα να συνεχίσουν την πληρωμή τους με την σύμβαση που τους προσέλαβαν,

            Αν είναι δυνατόν…………

Μιλάμε για τους προσληφθέντες λόγω covid, για τους οποίους προκύπτει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΖΗΤΗΜΑ και σαφώς ένα μεγάλο ερώτημα, για το πώς προσλαμβάνουν χωρίς την εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων και όχι μόνον…….

      Επιβάλλεται λοιπόν και πρέπει να εξευρεθούν οι σχετικές πιστώσεις στα πλαίσια της αρχικής τους σύμβασης και όχι με την αλλαγή αυτής…….

Διαβάστε επίσης