Διαμαρτυρία στον «Ευαγγελισμό» από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό

 

 

Με κινητοποιήσεις που οργανώνουν σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, σωματεία υγειονομικών και εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στον «Ευαγγελισμό».

«Ο αγώνας για την υγεία και τα δικαιώματά μας δεν αναβάλλεται», τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, η οποία σημείωνε πως «μόνο με την οργανωμένη διεκδίκηση θα αποσπαστούν λύσεις στα προβλήματα της ουσιαστικής στελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας, της επάρκειας σε απλές και κλίνες ΜΕΘ, της πρόληψης. Οι υγειονομικοί, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας πριν να είναι πολύ αργά».

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε από την πλευρά της, σε δική της ανακοίνωσεη ότι «τα νοσοκομεία δοκιμάζονται από την πανδημία λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουν» και «προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας με μεγάλη επικινδυνότητα», τονίζοντας ότι έχει επισημάνει πολλές φορές τις παθογένειες του συστήματος υγείας που προέρχονται από την ελλιπή στελέχωση και χρηματοδότηση.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της σημερινής συντονισμένης κινητοποίησης από την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ, εργατικά κέντρα και συνδικάτα συμμετέχουν στάσεις εργασίας και στις πολύμορφες δράσεις στις πύλες των νοσοκομείων, οι οποίες είναι προγρααμματισμένες μεταξύ 08:00 και 10:00.

Διαβάστε επίσης