Νίκος Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση απέτυχε να εφαρμόσει ηπιότερα και αναγκαία μέτρα, οδηγώντας μας σε lockdown

 

Ανεκμετάλλευτα άφησε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας σε σχέση με άλλα κράτη στην ΕΕ η κυβέρνηση, στην μάχη αντιμετώπισης του κορονοϊού, προχωρώντας χωρίς ουσιαστικό σχέδιο και υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια με ερασιτεχνισμούς και ευθυνοφοβία, ανέφερε ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεσμευόταν πριν από μερικές μέρες ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάμε σε νέο καθολικό lockdown και ότι αυτό το σενάριο είναι εκτός τραπεζιού,» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. Σχετικά με αυτή την εξέλιξη, πρόσθεσε πως  σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ που έκαναν αυτή την επιλογή, «η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση,» όπως η χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού, σύνορα που έχουν συγκριτικά εύκολη διαχείριση και ηπιότερα κλιματολογικά στοιχεία.

«Θα έπρεπε να υπάρχει ένα πλαίσιο ασφάλειας και υγειονομικής προστασίας και του ελληνικού λαού, αλλά και λειτουργία της οικονομίας με συγκεκριμένους εφαρμόσιμους περιορισμούς και αντί αυτού έχουμε μια κυβέρνηση “βλέποντας και κάνοντας”, με ερασιτεχνισμούς, ευθυνοφοβία και ανύπαρκτη επιτήρηση των μέτρων» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης. Η υπονόμευση της συλλογικής προσπάθειας με τις ακατάλληλες μάσκες που δόθηκαν στα σχολεία, με τον κόσμο να στοιβάζεται στα ΜΜΜ, είναι ενδεικτικά της αποτυχημένης αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Σχετικά με τις ψεύτικες προσδοκίες για εμβόλιο στην αρχή του χειμώνα, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην επίπλαστη ασφάλεια που δημιουργήθηκε και η οποία δυστυχώς οδήγησε σε χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων. «Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν τον ότι λίαν συντόμως, στις αρχές του χειμώνα θα έχουμε εμβόλιο, δημιουργώντας ένα πλαστό αίσθημα ασφάλειας, ενώ ο επικεφαλής του ΠΟΥ Dr. Tedros μίλησε για μαζική προσφορά εμβολίου στην καλύτερη των περιπτώσεων σε 10-12 μήνες και οι ίδιες οι εταιρείες μίλησαν τον Σεπτέμβριο για διάθεση των πρώτων δόσεων μετά τις αρχές του 2021».

Διαβάστε επίσης