Πάτρα: Ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας για τις κλοπές στο Πανεπιστήμιο

Την ώρα που αφαιρούσαν καλώδια ηλεκτροφωτισμού, εντός του χώρου του Πανεπιστημίου Πατρών, εντοπίστηκαν από φύλακες του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, τρία άτομα Ρομά. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, άνδρες της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη των δραστών, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα ανήλικο κορίτσι. Ακολούθως, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και υπεβλήθη μήνυση σε βάρος τους, από την πρυτανική αρχή.

 

«Το Πανεπιστήμιο οφείλει να προστατέψει τη δημόσια περιουσία, αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε παρεμβατικές ενέργειες και κλοπές θα καλείται η αστυνομία. Δεν μπορεί να μένει για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο χωρίς φωτισμό, γιατί κάποιοι κλέβουν τα καλώδια», δήλωσε ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας, προσθέτοντας πως σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου ανέσυρε τις κλοπές που έχουν καταγραφεί το τελευταίο εξάμηνο, για τις οποίες επίσης θα κατατεθούν μηνύσεις.

 

Το πρόσφατο περιστατικό αναδεικνύει μια σοβαρή πτυχή του προβλήματος και αυτή δεν είναι άλλη από το ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος. Οπως αποκαλύπτει στην «Π», ο κ. Μπούρας «είχαν βάλει στο φρεάτιο ένα κοριτσάκι να κόψει το καλώδιο, τραβώντας και χτυπώντας το με μια πέτρα, με το κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας να είναι κάτι παραπάνω από ορατός».

 

Η αιτία του κακού φαίνεται πως εντοπίζεται στην ύπαρξη του παράνομου καταυλισμού, πλησίον της Πανεπιστημιούπολης -στην κοίτη του ποταμού Χάραδρου- ο πληθυσμός του οποίου αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα οι εγκαταστάσεις του ΑΕΙ Πατρών, μπαίνουν στο στόχαστρο των Ρομά που «εφορμούν» από το συγκεκριμένο σημείο.

Διαβάστε επίσης