Αχαϊα: Από τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεκινούν οι απαγορεύσεις - Δείτε τα μέτρα που λαμβάνονται

 

Από το Σάββατο τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στις 6 το πρωϊ τίθενται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για την Αχαϊα.

Πρώτο μέτρο είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 τη νύχτα έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές Αυξημένης Επιτήρησης (Επίπεδο 3) και Αυξημένου Κινδύνου (Επίπεδο 4), καθώς και καθολική χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Οι αχαιοί ακόμη και όταν θα βρεθούν σε εστιατόριο για να φάνε θα πρέπει να μπουν με την μάσκα να καθίσουν στο τραπέζι και μετά να την βγάλουν, ενώ θα πρέπει να την ξαναφορέσουν μόλις ετοιμαστούν να φύγουν και πριν βγούν από το κατάστημα. Το ίδιο ισχύει και για τα καφέ. Επίσης απαγορεύονται οι όρθιοι σε μπαρ , καφέ και εστιατόρια. Οπου συνεχίζει να εφαρμόζεται το μέτρο σε κάθε τραπέζι ανά 4 άτομα , εκτός εάν πρόκειται για συνγγενείς πρώτου βαθμού.

Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Δύο περιοχές, η Κοζάνη και η Καστοριά βρίσκονται στο επίπεδο 4 (κόκκινο) και συνολικά 17 στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί). Πρόκειται για τις εξής περιοχές: Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες, Αττική, Αχαΐα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα-Κύθνος, Λέσβος, Μύκονος, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα.

Διαβάστε επίσης