Μέγαρο ή ακόμα ένας σκουπιδότοπος;

Του Ηλία Κωνσταντάτου*

Σχεδόν δυόμισι εκατομμύρια ευρώ κοστίζει στη ΔΕΥΑΠ η αγορά και η επικείμενη ανακαίνιση του ακινήτου της ΑΧΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ, που θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για τις ανάγκες της.

Ένα κτίριο που έχει συνδεθεί με την όχι και τόσο καλή διαχείριση της τράπεζας, με αρκετούς Πατρινούς να έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα από την εκκαθάρισή της.

Όλο αυτό το διάστημα η όλη περιοχή, όπως και του ΒΙΟΠΑ, αντιμετωπίζει το φάσμα της υποβάθμισης, με την αδυναμία ή την αδιαφορία του Δήμου Πατρέων, να κρατά την περιοχή, όπως και τόσες άλλες, δέσμια της ανυπαρξίας του.
Μπάζα, κατασκήνωση ατόμων,  απορρίμματα λογής-λογής, με ανάλογη επιβάρυνση της περιοχής, συνιστούν ένα απογοητευτικό και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία μείγμα, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής,  αλλά και για τους διερχόμενους που έχουν την χείριστη εικόνα της πόλης με την πρώτη τους ή με την τελευταία τους επαφή, με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομική ζωή της πόλης.

Στην κατάσταση που δείχνουν οι φωτογραφίες με τα μπάζα και τα σκουπίδια για τα οποία πολλάκις έχω στο παρελθόν αναδείξει, αναφέρθηκε ότι υπάρχει λέει και plan b ούτως ώστε ο χώρος, ενδεχομένως να υπολογισθεί προς εξυπηρέτηση του σχεδίου εξεύρεσης αιθουσών διδασκαλίας.

Η απορία που δημιουργείται είναι για αυτούς τα γράφουν, έχουν πάει κάποια βόλτα προς τα εκεί, ή μένουν μόνο πίσω από το γραφείο τους οραματιζόμενοι πως θα διαχειριζονται την καλή εικόνα του Δημάρχου τους;    

 

*Μέλος Συντονιστικού Ώρας Πατρών

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ