Κορoνοιός - Πάτρα: Η επίθεση των θαμώνων στην ΕΛ.ΑΣ, τα "γαλλικά" στους γείτονες και η ψυχραιμία των αστυνομικών

 

Νόμιζες οτι από στιγμή σε στιγμή, θα χαθεί ο έλεγχος.

Το αφηνιασμένο πλήθος των θαμώνων του καφέ της οδού Αγίας Τριάδος "έβγαζε φλόγες" το απόγευμα του Σαββάτου, στη θέα των αστυνομικών που πήγαν για έλεγχο μη τήρησης των μέτρων για την πανδημία. Τους επιτέθηκαν, τους έβρισαν τους προκάλεσαν. Η ψυχραιμία των αστυνομικών ήταν καθοριστική για να μην φτάσουν τα πράγματα στα άκρα.

ΝΕΟΤΕΡΑ - Πάτρα: Κλειστό για ένα μήνα το μπαρ που γινόταν χαμός από κόσμο! Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Έστω και μία κίνηση παραπάνω να γινόταν, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν ολέθριο. Άνθρωποι που μισούν το σύστημα, άνθρωποι που αγνοούν την πανδημία, άνθρωποι που έχουν τους δικούς τους "νόμους" συνωστίζονταν μέσα στο κατάστημα καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Η μουσική "στο τέρμα" και φυσικά "στα παλιά τους τα παπούτσια" οι γείτονες.

"Μπείτε στα σπίτια σας τώρα, τελειώνετε" φώναζαν στους κατοίκους με τη...συνοδεία πολλών "γαλλικών" στις διαταγές τους. Την ίδια αντιμετώπιση είχαν και οι αστυνομικοί.

"Τελείωνε ρε, γ.... τις μάσκες σας" ήταν μία από τις φράσεις που άκουσε ένας από τους αστυνομικούς από θαμώνα που είχε πρόθεση και για...άλλες πρωτοβουλίες. Ευτυχώς η διαχείριση της κατάστασης από τους ένστολους ήταν υποδειγματική. Δεν πυρπόλισαν το κλίμα, όχι γιατί φοβήθηκαν, αλλα γιατί αντιλήφθηκαν άμεσα τον κίνδυνο της επέκτασης των επεισοδίων με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους.

Έφυγαν και μετά από μισή ώρα επέστρεψαν, σφράγισαν το κατάστημα επέβαλαν πρόστιμο 10.000 και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη. Όταν τα φώτα έσβησαν η γειτονιά ανακουφίστηκε, οι φιλήσυχοι άνθρωποι ηρέμησαν , η ζωή ξαναμπήκε σε κανονικό ρυθμό.

Ως πότε όμως; "Μετά από ένα μήνα θα αρχίσουν πάλι τα ίδια;" ρωτά ο γείτονας και κανείς δεν μπορεί να του απαντήσει...

Διαβάστε επίσης