Νοσοκομείο Αγρινίου: Εντολή Καρβέλη για να αποφευχθεί η διασπορά

 

Σύσκεψη με τη διοίκηση και τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα υπό το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η καλύτερη διαχείριση των περιστατικών κορονοϊού (ύποπτων ή επιβεβαιωμένων) στο Νοσοκομείο Αγρινίου, το οποίο προσφάτως ορίστηκε ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό με υποβοηθητικό ρόλο προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Ανδρέας Τσώλης, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κανελλόπουλος, η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Ελένη Σούκη και η Ειρήνη Σαββιδάκη από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της 6ης ΥΠΕ στη σύσκεψη συμμετείχε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, του Πανεπιστημίου Πατρών, Μάρκος Μαραγκός.

Από την πλευρά του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και του λοιμωξιολόγου Μ. Μαραγκού δόθηκε στους ανθρώπους του Νοσοκομείου Αγρινίου σαφής εντολή να επανέλθει η χωροταξική διαχείριση των περιστατικών κορονοϊού στην προτεραία κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της πανδημίας, στον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου Αγρινίου είχε διαμορφωθεί, μετά από εσωτερικές μετακινήσεις άλλων κλινικών, μια «κλινική κορονοϊού», προκειμένου να γίνεται η διαχείριση των περιστατικών σε ένα ενιαίο χώρο και να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στους χώρους του Νοσοκομείου. Αυτή όμως η χωροταξική φαινομενικά, αλλά πολύ ουσιώδης από υγειονομική σκοπιά αντιμετώπιση των περιστατικών του κορονοϊού, στην πορεία άλλαξε για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους… Το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά κορονοϊού, ύποπτα και μη, αντιμετωπίζονται στο ισόγειο του Νοσοκομείου, κάτι που δημιούργησε το προηγούμενο διάστημα έντονες επιφυλάξεις για την πιθανή διασπορά του ιού στους χώρους του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Έτσι προέκυψε και η αντίδραση του Γιάννη Καρβέλη, που χθες έδωσε σαφή εντολή στους ανθρώπους του Νοσοκομείου Αγρινίου να γίνεται η διαχείριση των περιστατικών κορονοϊού σε ένα ενιαίο χώρο, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού και τηρηθούν όλες οι υγειονομικές και επιστημονικές προδιαγραφές για τον περιορισμό του ιού. Ζήτησε μάλιστα να τηρηθούν απαρέγκλιτα όλες οι συστάσεις, που έκανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Μάρκος Μαραγκός, αναφορικά με τη διαχείριση των κρουσμάτων covid στους νοσοκομειακούς χώρους.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι κατά τη σύσκεψη έγινε συζήτηση και για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγρινίου με προσωπικό, όπου οι άμεσες λύσεις θα δοθούν είτε με επικουρικούς γιατρούς, είτε με μετακινήσεις προσωπικού από τις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή. Τέλος στη σύσκεψη τέθηκε το μέτρο που επιβάλλει η εφαρμογή του υγειονομικού χάρτη, που στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία βρίσκεται στο επίπεδο της (απλής) επιτήρησης, προβλέπει περιορισμό των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 20%.

Εφημερίδα Συνείδηση

Διαβάστε επίσης