Πάτρα-Καταλήψεις: Οι καθηγητές σε κόντρα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Τους ζητά να μπαίνουν στα σχολεία και να βάζουν απουσίες

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ

Κατά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στρέφεται η Α ΕΛΜΕ με αφορμή έγγραφο του πρώτου, με το οποίο, όπως καταγγέλουν οι καθηγητές, καλεί τους διευθυντές και το σύλλογο διδασκόντων, σε πιθανή πρόωρη αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη, να μπαίνουν στις σχολικές μονάδες και στις αίθουσες και να βάζουν απουσίες στους μαθητές.

Οπως αναφέρει η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας σε ανακοίνωση της:

"Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση κωφεύουν στα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Αποποιούνται των ευθυνών τους και μεταφέρουν όλο το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας σε εμάς. Εκφοβισμός, καταστολή, εισαγγελικές παρεμβάσεις είναι η απάντηση τους, στις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Σε αντίστοιχο πνεύμα κινείται και το έγγραφο του Διευθυντή Δ.Δ.Ε. Αχαΐας με τίτλο «Ενημέρωση για τη μη ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων Δ.Ε. Αχαΐας», 22/9/2020, με το οποίο καλεί τους διευθυντές και το σύλλογο διδασκόντων, σε πιθανή πρόωρη αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία που τελούν σε κατάληψη, να εισέρχονται στις σχολικές μονάδες και στις αίθουσες και να πράττουν τα προβλεπόμενα δηλ. να βάζουν απουσίες στους μαθητές.

Ο Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Αχαΐας, αντί να προχωρήσει στα δικά του αυτονόητα προβλεπόμενα (έγκριση σπασίματος μεγάλων τμημάτων κλπ, με αυτό το έγγραφο προσπαθεί να θέσει τους εκπαιδευτικούς απέναντι στους μαθητές. Αντί να πιέσει και ο ίδιος το Υπουργείο στην κατεύθυνση της αποδοχής των αναγκαίων μέτρων που προτείνει και διεκδικεί η εκπαιδευτική κοινότητα, δίνει εντολές στους εκπαιδευτικούς να λειτουργήσουν κατασταλτικά και εκφοβιστικά. Στην ουσία θέλει να μας βάλει απέναντι στους μαθητές μας και τους γονείς τους και να σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αναγκαία και επίκαιρα μέτρα αντιμετώπισης του Covid 19.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλει την στάση αυτή του Διευθυντή Δ.Δ.Ε. Αχαΐας και τον καλεί να αποσύρει το προαναφερόμενο έγγραφο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας καλούμε να μην εφαρμόσετε αυτές τις οδηγίες. Ο εκφοβισμός και η καταστολή δεν συνάδουν με την παιδαγωγική μας στάση ειδικά αυτή την ιδιαίτερη περίοδο. Επιπλέον σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις κινητοποιήσεις του σωματείου για υγειονομικά ασφαλές και παιδαγωγικά επωφελές άνοιγμα των σχολείων με όλα τα παιδιά".

Διαβάστε επίσης