Χονγκ Κονγκ: Ένας 11χρονος ακτιβιστής πρωταγωνιστεί στις κινητοποιήσεις για τo περιβάλλον

 

 

Ο Λανς Λάου, ένας 11χρονος ακτιβιστής υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, θεωρείται από πολλούς η απάντηση του Χονγκ Κονγκ στη Σουηδή Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Προτού το σχολείο του κλείσει λόγω της πανδημίας COVID-19, ο Λάου θα πήγαινε εκεί μία ώρα νωρίτερα κάθε Παρασκευή προκειμένου να βρει χρόνο να μιλήσει στους συμμαθητές του και τους γονείς τους σχετικά με αυτό που εκείνος περιγράφει ως μια μη αναστρέψιμη κλιματική κρίση.

Στην είσοδο του σχολείου του, ο έφηβος συζήταγε θέματα από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αυστραλία έως την τήξη των πάγων.

Αυτήν την εβδομάδα επέστρεψε στο πόστο του, αφού άνοιξε το σχολείο του, όπου οργάνωσε μια επιχείρηση καθαρισμού των ακτών, στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων νέων σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Εάν δεν αναλάβουμε δράση τώρα, η ανθρωπότητα απλά δεν θα υπάρχει πολύ σύντομα», είπε στο Reuters.

Τα Σαββατοκύριακα ο Λάου πηγαίνει με τη μητέρα του σε εμπορικά κέντρα για να μιλήσει με τον κόσμο για την ανάγκη αλλαγής.

«Κανείς δεν είναι τόσο μικρός για να κάνει τη διαφορά. Όλοι μας μπορούμε να αναλάβουμε δράση τώρα».

Σε μια παραλία απέναντι από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης, ομάδες μαθητών, που φορούν μάσκες, φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πλακάτ με το σύνθημα «Σχολική απεργία για Κλιματική Δράση».

Αν και η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ χαλάρωσε κάποια μέτρα κατά του νέου κορωνοϊού, όλες οι δημόσιες παραλίες παραμένουν κλειστές και οι συναθροίσεις περιορίζονται στους 4 ανθρώπους.

Οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στις περισσότερες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα οι όγκοι από τις χρησιμοποιημένες μάσκες που συγκεντρώνονται στα περίχωρα της πόλης να κάνουν τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να προειδοποιούν για την ολοένα και αυξανόμενη απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον και την άγρια ζωή.

Διαβάστε επίσης