Πάτρα: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ από το PRACTIKER- Σεκιουριτάς “ανακρίνει” πελάτη για κλοπή! Δεν καλεί την αστυνομία!

Για  παράνομους τρόπους οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε βάρος “παραβατικών” πελατών στα Praktiker μιλά το eReportaz.

Σε βίντεο από το κατάστημα της Πάτρας διακρίνεται ένας κ των σεκιουριτάδων του Praktiker φαίνεται να εκβιάζει όχι μόνο τον φερόμενο ως “παραβάτη” αλλά και ένα φίλο του τον οποίο κατηγορεί για συνέργεια. Αντί να εφαρμόσει το Νόμο, δηλαδή να καλέσει την αστυνομία, ο συγκεκριμένος υπάλληλος προκαλεί λεκτικά, εκφοβίζει και συμπεριφέρεται σαν ανακριτής. Ο διάλογος έχει ως εξής:

-Security: Άκουσε να δεις, εγώ έχω 20 χρόνια εδώ …κι εσύ δεν θα μου το παίζεις μάγκας γιατί αν μου το παίζεις μάγκας και φρικάρω, τώρα πήρα την ασφάλεια.

Δεν έχεις κάνει τίποτα;

Αυτόφωρο. Κατευθείαν μέσα.

– Πελάτης: Σε παρακαλώ εγώ, εγώ το έκανα…

– Security: Και πήγαινε πάνω και φέρε το DVD εδώ που αυτός ήταν εδώ πέρα μπροστά και το ‘ξερε και τον κάλυπτε. Για συμμορία και οι δύο, 500 ευρώ που μας λείπουνε. Κι ο δικηγόρος κάτω…Είναι έτσι; Είσαι αθώος εσύ; Πολύ ωραία. Αυτόφωρο και οι δύο!

– Πελάτης: Σε παρακαλώ , εγώ φταίω για όλα…

– Security: Τι μου λέει εμένα δεν έχει. Τι μου λέει εμένα; Γιατί με δουλεύει εμένα;

Άκουσε να δεις φίλε μου, εμένα εδώ πέρα μπορείς να με δουλέψεις. Τις κάμερες δεν τις δουλεύει κανένας, τις κάμερες δεν τις δουλεύει κανένας!

Βρε, το καταλαβαίνεις τι σου λέω; Εσύ το έκανες κι αυτός το ‘ξερε! Να μου πει ότι το κάναμε και οι δύο!

– Πελάτης: Μπορεί να μην το κάναμε. Μόνο εγώ…

– Security: Σε μένα το καλαμπούρι επιτρέπεται και το δούλεμα απαγορεύεται. Εδώ δεν είναι μανάβικο, ούτε λαϊκή να πουλάς ντομάτες και χαλιά. Το κατάλαβες;

 Δεν έχεις κάνει τίποτα εσύ; Το ‘ξερες ή δεν το ‘ξερες …

Εδώ πέρα άκουσε να δεις, δεν είμαστε ούτε (αναφέρεται όνομα super market) ούτε (αναφέρεται όνομα super market), εδώ πέρα έχει αρχές το κατάστημα. Άκουσέ με λίγο να σου πω. Εγώ εδώ πέρα κάνω τη δουλειά μου. Σ’ έχουνε πιάσει οι κάμερες πάνω, σ’ έχουνε καταγράψει. Θα πάτε για συμμορία και οι δύο!

Να θυμίσουμε ότι προ μηνών η εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” είχε φέρει στη δημοσιότητα  βίντεο ντοκουμέντο με πελάτες που έχουν κλέψει να οδηγούνται σε δωμάτιο του κτιρίου ακόμη και όσοι “συλλαμβάνονται” να έχουν μια…βίδα παραπάνω στο καρότσι τους.

Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ (δεν γνωρίζουμε αν αυτό ισχύει στην Πάτρα) οι σεκιουριτάδες επικαλούμενοι έναν εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας “απειλούν” τους “παραβατικούς” με αυτόφωρο σε περίπτωση που δεν καταβάλλουν εκτός από την αξία του αντικειμένου που έχουν “αφαιρέσει” και 70 ευρώ!  “Είτε μας δίνετε 70 ευρώ επιπλέον της αξίας του αντικειμένου που αφαιρέσατε, είτε φωνάζουμε την αστυνομία”. Στη συνέχεια, μάλιστα, εκδίδουν μια απόδειξη είσπραξης η οποία σύμφωνα με δικαστικές πηγές αλλά και στελέχη του ΣΔΟΕ δεν έχει καμία απολύτως αξία. Αμέσως μετά τους έβαζαν να υπογράψουν ότι τους συμπεριφέρθηκαν με το…γάντι!

Η εφημερίδα επικοινώνησε ως όφειλε με τη διοίκηση της Praktiker Hellas η οποία μέσω ανακοίνωσης “ομολόγησε” την τακτική που ακολουθείται την οποία πάντως χαρακτήρισε νόμιμη. Η διοίκηση της εταιρείας, μη γνωρίζοντας προφανώς, το υλικό που βρίσκεται στη διάθεσή των δημοσιογράφων αλλά και των αρμόδιων Αρχών επεσήμανε ότι οι “παραβατικοί πελάτες” με τη δική τους συναίνεση έδιναν τα προσωπικά τους στοιχεία αλλά και τα 70 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ereportaz

(Το tempo24 θα αναμένει να δημοσιεύσει την απάντηση της επιχείρησης)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ