Τα τέσσερα σενάρια διεξαγωγής της Eurovision 2021

Ο μουσικός διαγωνισμός είχε πέσει «θύμα» της πανδημίας του κορονοϊού

Ο κορονοϊός κατάφερε να αναβάλλει και την διεξαγωγή του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision όμως οι υπεύθυνοι έδωσαν ραντεβού με τους Eurofans για το 2021 στο ίδιο σημείο με το ίδιο slogan: Open Up.

Επειδή όμως ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και συνεχίζει να επηρεάζει όλες τις διοργανώσεις παγκοσμίως, η EBU ανακοίνωσε τα 4 πιθανά σενάρια διεξαγωγής της Eurovision για το 2021.

Η τελική απόφαση για το ποιο από τα τέσσερα αυτά σενάρια θα εφαρμοστεί, θα παρθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Τα τέσσερα σενάρια

1. Κανονικός διαγωνισμός αλλά μετά τη δημιουργία εμβολίου για τον κορονοϊό

Το πρώτο σενάριο αναφέρει πως ο διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί κανονικά στην «Ahoy Arena» του Ρότερνταμ όπως θα γινόταν αν δεν υπήρχε η πανδημία. «Το σενάριο αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εμφάνιση ενός πιθανού εμβολίου για την Covid-19 ή την διαθεσιμότητα αξιόπιστων τεστ», αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

2. Ναι μεν Eurovision αλλά με απόσταση 1.5 μέτρου

Στο δεύτερο αυτό σενάριο ο διαγωνισμός πρόκειται να διεξαχθεί κανονικά όμως όλοι οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να τηρήσουν τον κανόνα του 1,5 μέτρου. Δηλαδή θα πρέπει καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού να τηρείται αυστηρά η απόσταση μεταξύ των παρευρισκόμενων στο 1,5 μέτρο. Εδώ θα υπάρξει μείωση στον αριθμό των μελών που θα συμμετέχουν από κάθε χώρα αλλά και στους δημοσιογράφους. Σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να υπάρξει αναδιαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του «Ahoy Arena».

3. Παρουσίαση των τραγουδιών από την χώρα του κάθε διαγωνιζόμενου

Και σε αυτό το τρίτο σενάριο επικρατεί η κοινωνική αποστασιοποίηση και ο περιορισμός των παρευρισκομένων. Αν υπάρχουν ομάδες εκπροσώπων που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ, οι καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν από την χώρα τους ενώ η εικόνα θα μεταδοθεί από το Ρότερνταμ. Όσοι εκπρόσωποι χωρών μπορούν και ταξιδέψουν στην Ολλανδία, θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους ζωντανά.

4. Η περίπτωση του lockdown

Με τα κρούσματα του κορονοϊού να συνεχίζουν να υπάρχουν σε καθημερινά βάση και το ενδεχόμενο ενός lockdown να είναι ορατό, τότε ο διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί αλλά χωρίς κοινό και δραστηριότητες. Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν από τις χώρες τους και οι εικόνες θα μεταδοθούν από την «Ahoy Arena».

Διαβάστε επίσης