Ώρα Πατρών-Γιώργος Ρώρος: Σεβασμός στην Δημοκρατία ή "Μπρέζνιεφ της Μαιζώνος";

Για τη σύσταση διαδημοτικού φορέα αξιοποίησης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου

Απάντηση στη δημοτική αρχή για τη σύσταση διαδημοτικού φορέα αξιοποίησης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, δίνει η παράταξη ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Ομολογούμε, ότι είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εξελιχθεί ο δημόσιος διάλογος με τη δημοτική αρχή. Στις λίγες περιπτώσεις που προσπαθεί, να απαντήσει σε όσα τις καταμαρτυρούμε με επιχειρήματα, αναλώνεται σε ανούσιες φραστικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, κατά του «μαύρου μετώπου», κατά του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού. Για το πάπλωμα κουβέντα! Στις υπόλοιπες διαστρεβλώνει εντέχνως τις απόψεις μας προσπαθώντας, να τεκμηριώσει τη μία και μοναδική αλήθεια, που πρεσβεύει η δημοτική αρχή και το κόμμα της.

Στο τελευταίο θέμα που αναδείξαμε, το ζήτημα της ύδρευσης της Πάτρας από το φράγμα του Πείρου-Παραπείρου η απάντηση της δημοτικής αρχής προσπαθεί, να διατηρήσει απόσταση ασφαλείας από οποιαδήποτε συνεννόηση και καταλήγει, να κρατάει απόσταση ακόμα και από την πραγματικότητα.

Θα συμφωνήσουμε λοιπόν, παρά τον ισχυρισμό της δημοτικής αρχής περί του αντιθέτου, ότι «φταίει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που εμπορευματοποιεί το νερό και τα άλλα δημόσια κοινωνικά αγαθά». Το ζήτημα, όμως, δεν είναι μόνο, να βρούμε ποιος φταίει, αλλά πώς θα αλλάξουμε τη δυσοίωνη  πραγματικότητα. Κι εδώ η δημοτική αρχή διαπράττει τραγικό λάθος αρνούμενη, κατά τις εντολές του κόμματος, κάθε ανάληψη αρμοδιότητας από την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλα στο κράτος για τη δημοτική αρχή παραβλέποντας όμως το γεγονός ότι, σήμερα βρίσκεται μια κυβέρνηση, που προκρίνει τις ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και των δημόσιων αγαθών. Θα θυμίσουμε στη δημοτική αρχή ότι «οι άνθρωποι δημιουργούν την ιστορία τους, όμως δεν τη δημιουργούν όπως τους αρέσει. Δεν τη δημιουργούν υπό συνθήκες που επιλέγουν οι ίδιοι, αλλά υπό συνθήκες που υπάρχουν άμεσα, που είναι δοσμένες και που κληρονομήθηκαν από το παρελθόν».

Ας αφήσει στην άκρη λοιπόν τα ιδεολογήματα, τα ψέματα και τις διαστρεβλώσεις και ας εφαρμόσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που μιλούν για ίδρυση διαδημοτικού φορέα και όχι Α.Ε.. Είναι, ευτυχώς ή δυστυχώς, ο μοναδικός τρόπος να μειωθεί το κόστος του νερού για τους δημότες και τον Δήμο αλλά και, κάτι που αποσιωπάται συστηματικά, να αποκτήσει η τοπική κοινωνία έλεγχο στις πηγές του πλούτου της καθορίζοντας τις δικές της προτεραιότητες. Επισυνάπτουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποκατάσταση της Αλήθειας καλούμε τον Δήμαρχο να την εφαρμόσει σεβόμενος τους κανόνες της Δημοκρατίας, εκτός αν επιλέξει τον ρόλο του "Μπρέζνιεφ της Μαιζώνος".

Διαβάστε επίσης