Champions League: Προκρίθηκαν στα προημιτελικά οι Μάντσεστερ Σίτι και Λιόν

 

Στα προημιτελικά του Champions League προκρίθηκαν η Μάντσεστερ Σίτι και η Λιόν, αφήνοντας εκτός συνέχειας τις Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, αντίστοιχα.

Οι «πολίτες» επιβλήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής με 2-1 των Ισπανών στο «Ίτιχαντ» και με δύο νίκες (είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στο «Μπερναμπέου») πήραν πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Εκεί θα βρεθούν και οι Γάλλοι, καθώς, παρά την ήττα τους με 2-1 από τους πρωταθλητές Ιταλίας, πήραν την πρόκριση, χάρη στην επικράτησή τους με 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς, για τη φάση των «16».

Στον αγώνα της Σίτι με τη Ρεάλ οι Άγγλοι πήραν το προβάδισμα μόλις στο 9ο λεπτό με τέρμα του Στέρλινγκ, μετά από τραγικό λάθος του Βαράν, ωστόσο ο Μπενζεμά στο 28' ισοφάρισε σε 1-1 για τους Μαδριλένους, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για την πρόκριση.

Στο 69ο λεπτό ωστόσο, μετά από νέο ολέθριο σφάλμα του Βαράν, ο Ζέσους έκανε το 2-1 για την ομάδα του και σφράγισε για το συγκρότημα του Γκουαρντιόλα το εισιτήριο, που οδηγεί στους «8».

Στο άλλο ματς η Λιόν άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντεπάι στο 12ο λεπτό. Με τον ίδιο τρόπο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 στο 43' με τον Ρονάλντο, ενώ ο Πορτογάλος αστέρας με τρομερό σουτ στο 60' έκανε την ολική ανατροπή για την ομάδα του Σάρι.

Πάντως το τρίτο γκολ που χρειάζονταν οι Ιταλοί δεν ήρθε ποτέ, κι έτσι οι «λιονέ» γνώρισαν μία από τις πιο... γλυκιές ήττες της ιστορίας τους, κλείνοντας θέση στα προημιτελικά.

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

Γκολ: 9', Στέρλινγκ (Σίτι), 28' Μπενζεμά (Ρεάλ), 69' Ζέσους (Σίτι)

Κίτρινες: Μόντριτς (Ρεάλ)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόντρι (89' Ρόντρι), Ντε Μπράιν, Γκιντογκάν, Φοντέν (67’ Μπ. Σίλβα), Στέρλινγκ (81’ Ντ. Σίλβα), Ζεσούς.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Καρβαχάλ (82’ Βάσκεθ), Μιλιτάο, Βαράν, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς (82’ Βαλβέρδε), Κρόος, Ροντρίγκο (61’ Ασένσιο), Αζάρ (82’ Γιόβιτς), Μπενζεμά.

 

Γιουβέντους-Λιόν 2-1

Γκολ: 12' πεν. Ντεπάι (Λιόν), 43' πεν., 60' Ρονάλντο (Γιουβέντους)

Κίτρινες: Κουαδράδο, Μπετανκούρ - Αουάρ, Ντουμπουά, Ντεπάι, Κορνέ, Λόπες, Κακερέ, Μαρσάλ.

Γιουβέντους (Σάρι): Σέζνι, Κουαδράδο (70’ Ντανίλο), Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Άλεξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς (60’ Ράμσεϊ), Ραμπιό, Μπερναρντέσκι (70’ Ντιμπάλα, 84’ λ.τρ. Ολιβιέρι), Ρονάλντο, Ιγκουαϊν.

Λιόν (Γκαρσία): Λόπες, Ντεναγιέρ (61’ Άντερσεν), Μαρσέλο, Μαρσάλ, Ντουμπουά (90'+1' Τετέ), Κακερέ, Μπρούνο, Αουάρ (90'+1' Μέντες), Κορνέ, Ντεπάι (67’ Ντεμπελέ), Εκαμπί (67’ Ρεϊνέ-Αντελαϊντέ).

Διαβάστε επίσης