Πολύεδρο: Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι και σήμερα

Σε συνεργασία με το Πατραϊκό Ωδείο

Το Πολύεδρο σε συνεργασία με το Πατραϊκό Ωδείο και την Καθηγήτρια Μονωδίας Βασιλική Κεφάλα σας καλούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και το Σάββατο 11 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Στο πιάνο η Βασιλική Κεφάλα και τραγούδι η Ελένη Αντωνίου.

Συμμετέχουν επίσης η Ευγενία Σταυροπούλου (φωνή), η Χριστιάννα Τεπελένη (φωνή) και ο  Σπύρος Σιάννας (πιάνο).

Η είσοδος  είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση στο Πολύεδρο (τηλ. 2610 277 342) λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

 Το Πατραϊκό Ωδείο με 83 χρόνια συνεχούς καλλιτεχνικής δημιουργίας και προσφοράς, ιδρύθηκε το 1937 από τον Ευθύμιο Ντρέκη που με πρωτοπόρο όραμα έδωσε τη σκυτάλη στην διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστα και κόρη του Άσπα Ντρέκη, εξελίσσοντάς το σε ένα από τα μεγαλύτερα Ωδεία της πόλης των Πατρών.

  Στο Πατραϊκό Ωδείο αυτά τα 83 χρόνια φοίτησαν πολυάριθμοι σπουδαστές εκ των οποίων κάποιοι ξεχώρισαν στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ελλάδος και του εξωτερικού όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο αρχιμουσικός Θεόφιλος Κάβουρας, ο μαέστρος Διονύσης Χαλκιόπουλος, η μαέστρος Λίνα Μιτροπούλου καθώς και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι Μουσικοί που έκαναν σολιστική καριέρα ή στελεχώνουν τη Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.

  Με παραρτήματα στο Ρίο και το Αίγιο η καλλιτεχνική ευθύνη πέρασε στην 3η γενιά, τη φλαουτίστα Θεοδώρα Βικάτου και την πιανίστα Ευγενία Βικάτου, που με σύγχρονες ιδέες, καινούριες σχολές, σεμινάρια, καινοτόμα προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, εικαστικά και θεατρικό εργαστήρι, καλλιέργησαν την αλληλεπίδραση των τεχνών, καθιστώντας το Πατραϊκό Ωδείο ως Κέντρο Τεχνών.

  Φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά το Πολύεδρο σε συνεργασία με τη Σχολή Μοντέρνου Τραγουδιού του Πατραϊκού Ωδείου και την καθηγήτρια Βασιλική Κεφάλα διοργανώνει αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι που γεμίζει τις καρδιές όλων μας και σιγοτραγουδά καλοκαιρινές βραδιές σαν τη σημερινή.

Διαβάστε επίσης