Αιδοιοπλαστική – Πότε μπορεί να γίνει και ποια μέθοδος επιλέγεται

 

Με τον όρο αιδιοπλαστική εννοούμε την αυξητική ή μειωτική των δομών του αιδοίου αλλά και του περινέου. Η πλαστική αιδοίου μπορεί να πραγματοποιηθεί από έμπειρο χειρουργό γυναικολόγο με εξειδίκευση στην αιδοιοπλαστική. Εκτός από την αντιαισθητική εμφάνιση του αιδοίου, μερικές γυναίκες αντιμετωπίζουν την λεγόμενη πρόπτωση μήτρας & κόλπου, που μπορεί να έχει κληρονομική βάση. Και οι δύο επεμβάσεις έχουν τη βάση τους στην πλαστική αιδοίου.

Μειωτική χειλέων

Οι γυναίκες συνήθως επιλέγουν μειωτική χειλεοπλαστική εξαιτίας των άνισων χειλέων, υπό την καθοδήγηση laser. Σε πολλές γυναίκες τα χείλια του αιδοίου προεξέχουν προς τα έξω και αυτό εκτός από αντιαισθητικό, μπορεί να γίνει και ενοχλητικό στην τριβή με τα ρούχα και στην καθημερινή δραστηριότητα. Οι ίδιες τεχνικές μειωτικής, μπορούν να εφαρμοστούν και μετά από έναν τραυματισμό ή μετά από έναν τοκετό. Στην μειωτική μέθοδο μπορεί να σμιλευτεί και το δέρμα που περιβάλλει την κλειτορίδα ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό.

Αυξητική

Η αυξητική αιδοίου επιλέγεται όταν δεν υπάρχει επαρκές δέρμα για να καλύψει το αιδοίο. Η μέθοδος αυτή πραγματοποιείται μέσω μεταμόσχευσης αυτόλογου μοσχέυματος.

Πονάει η αιδοιοπλαστική;

Ο γιατρός συζητάει με την γυναίκα και επιλέγουν μαζί την τεχνική που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή της. Στο LVRI Athens προσφέρει πάντα την πιο σύγχρονη και ανώδυνη μέθοδο για την κάθε γυναίκα.

Πόσο σύντομα μπορεί η γυναίκα να υποβληθεί στην επέμβαση;

Ο προγραμματισμός της επέμβασης μπορεί να γίνει άμεσα και συνήθως δεν εγκυμονεί κινδύνους για την εξέλιξή της. Μπορεί να την επιλέξει κάθε γυναίκα που παρουσιάζει αντιαισθητική εικόνα στο αιδοίο της και θέλει με ανώδυνο τρόπο να βελτιώσει την εικόνα του.

LVRI Athens