Τέλος από Φενέρ ο Ομπράντοβιτς

 

Μετά από 7 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποχαιρετά την Φενερμπαχτσέ.

Ο Σέρβος προπονητής του οποίου η παραμονή στην Πόλη έγινε σήριαλ δεν θα συνεχίσει στους Τούρκους, καθώς δεν βρέθηκε η χρυσή τομή. Την λύση της συνεργασίας ανακοίνωσε η Τουρκική ομάδα με την οποία στο διάστημα αυτό ο Ομπράντοβιτς κέρδισε μία Euroleague, τέσσερα πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα, ενώ το πιο σημαντικό από όλα είναι πως κατάφερε να βάλει στο μπασκετικό χάρτη την συγκεκριμένη ομάδα. Όσον αφορά την καριέρα του, όπως έγινε και μετά το τέλος του από τον Παναθηναϊκό, ο Σέρβος πολυνίκης προπονητής δεν θα εργαστεί για μία χρονιά και την επόμενη θα αποφασίσει για τον νέο σταθμό της μεγάλης του καριέρας.

Η ανακοίνωση της Φενέρ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τουρκικής ομάδας έχει ως εξής: «Όπως είχαμε ανακοινώσει, την περασμένη εβδομάδα ο αγαπημένος μας Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήρθε στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον πρόεδρό μας Αλί Κοτς και τον αντιπρόεδρο Σεμί Οζσόι για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Μετά από τις συναντήσεις αυτές ο προπονητής μας επέστρεψε στην πατρίδα του την Παρασκευή, αφού ήθελε να αποφασίσει αφότου συζητήσει με την οικογένειά του.

Με λύπη σάς ανακοινώνουμε πως ο προπονητής μας μας ενημέρωσε απόψε για την απάντησή του κι αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την προπονητική για ένα χρόνο.

Αποδεχόμαστε αυτή τη στενάχωρη απόφαση με σεβασμό στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος με την έλευσή του στην οικογένεια της Φενέρμπαχτσε την περίοδο 2013-14 και καθ’ όλη αυτή την περίοδο της παρουσίας του, ιδίως με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2017, κατάφερε αμέτρητες επιτυχίες κι έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου μας.

Ως θρύλος της Φενέρμπαχτσε, με όλες όσες επιτυχίες κατάφερε και την χαρά πέρα από κάθε φαντασία που μας βοήθησε να βιώσουμε, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είναι πάντα μέλος της οικογένειάς μας».

Διαβάστε επίσης