Ανοίγουν ξανά τα καταστήματα στη Νέα Υόρκη μετά από 100 μέρες καραντίνας

 

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης γιορτάζουν σήμερα την πρόοδο που έχουν καταγράψει στον περιορισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Έπειτα από 100 ημέρες καραντίνας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να πάνε ξανά στα κομμωτήρια, να κάνουν τα ψώνια τους στα καταστήματα και να γευματίζουν στους εξωτερικούς χώρους των καφέ και των εστιατορίων, τα οποία μέχρι πρότινος παρέμεναν κλειστά.

Η Νέα Υόρκη, που αποτέλεσε το επίκεντρο της πανδημίας παγκοσμίως, πλέον είναι η τελευταία κατά σειρά περιοχή της πολιτείας που προχώρησε στη Φάση 2 της επανεκκίνησης, με την επαναλειτουργία εξωτερικών χώρων, εστιατορίων και μπαρ, όπως και πολλών καταστημάτων. Μάλιστα, τα κουρεία και τα κομμωτήρια υποδέχθηκαν τους πελάτες για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου.

Σήμερα αναμένεται να ανοίξουν ξανά και οι παιδικές χαρές στην αμερικανική μεγαλούπολη, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Την ίδια ώρα, καμιά δωδεκαριά πολιτείες στο νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας είδαν τα νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 να καταγράφουν άνοδο και συχνά, επίσης, αυξήσεις στον αριθμό των νοσηλειών.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κατέγραψε αύξηση ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Τέξας. Ανάλογη είναι η κατάσταση στην Αλαμπάμα, την Τζόρτζια, τη Νεβάδα, την Οκλαχόμα, το Όρεγκον, τη Νότια Καρολίνα, τη Γιούτα και το Ουαϊόμινγκ.

Διαβάστε επίσης