"Οι πολιτικές εξελίξεις και οι πολιτικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα" το νέο βιβλίο του Βασίλη Μπεκίρη

ΝΕΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ

Στο νέο βιβλίο περιγράφονται τα εξής γεγονότα:

«Εκλογές - Εκλογικά συστήματα - Κυβερνήσεις - Πρωθυπουργοί - Υπουργοί - Βασιλείς - Πρόεδροι Δημοκρατίας - Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές - Δήμαρχοι — Νομάρχες - Συντάγματα - Δημοψηφίσματα και άλλα μεγάλα πολιτικά γεγονότα».

exofyllo_vivlioy_1.jpg

Πέραν όμως από τις ανωτέρω περιγραφές στο βιβλίο περιλαμβάνονται όλα τα πολιτικά γεγονότα του 20ιη’ αιώνα. Έτσι αναφέρεται η επανάσταση στο Γουδί, η έλευση στην Αθήνα του Ελ.Βενιζέλου, οι πρώτες κυβερνήσεις, ο Εθνικός Διχασμός, η εκτέλεση των έξι, η δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936 (Δικτατορία I. Μεταξά), η Ιταλική και Γερμανική κατοχή, ο Εμφύλιος πόλεμος, η Δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, η αποκατάσταση της Δημοκρατίας 1974 και τα μεγάλα έργα του Κων/νου Καραμανλή μετά το 1974 κ.α. Στη συνέχεια αναφέρονται όλα τα μεγάλα έργα των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης μέχρι το 2004 που έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Ελλάδα. Βέβαια με τη συγγραφή αυτού του βιβλίου, το οποίον θα είναι το 12ον βιβλίον το οποίο έχω εκδώσει μέχρι σήμερα, προσωπικά είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι με το πόνημα αυτό θα φανώ χρήσιμος σε μια μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού που ενδιαφέρονται για τις πολιτικές εξελίξεις του 20οι> αιώνα καθώς και για τους πολιτικούς της περιόδου αυτής.

Τέλος η έκδοση του βιβλίου αυτού ενδιαφέρει όλους τους νέους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την πολιτική. Και τούτο διότι κάθε νέος πολιτικός στα πρώτα βήματά του θα χρειάζεται κάποιο «μπούσουλα» επειδή συνήθως η ιστορία επαναλαμβάνεται και στο μέλλον. Όμως το βιβλίο αυτό είναι χρήσιμο και για τους εν ενεργεία πολιτικούς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θα βρεθούν στην ανάγκη να αναφερθούν σε ορισμένα πολιτικά γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, Ενδιαφέρον έχει η παρούσα έκδοση και για τους παλαιούς πολιτικούς, οι οποίοι είχαν ζήσει όλα αυτά τα γεγονότα, αλλά λόγω χρόνου τα έχουν ξεχάσει και όλοι θα θέλουν να τα επαναφέρουν στη μνήμη τους, για να τα διηγούνται στους νεώτερους με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Διαβάστε επίσης