Έπαινοι και συγχαρητήρια για το νέο βιβλίο του Βασίλη Μπεκίρη

Όπως είναι γνωστό το νέο τετράτομο βιβλίο του Βασίλη Μπεκίρη με τίτλο «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι πολιτικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα» είχε μεγάλη απήχηση σε ολόκληρη τη χώρα. Συνέπεια δε αυτής της απήχησης είναι τα συνεχή συγχαρητήρια, τα οποία λαμβάνει ο εκδότης, καθώς και ευμενής κριτική που γίνεται για το μεγάλο αυτό δημιούργημα του Βασίλη Μπεκίρη.

 

Μεταξύ των άλλων ο εκδότης Βασίλης Μπεκίρης έστειλε τέσσερις ακόμα κριτικές  για το βιβλίο: 1) του τέως Υπουργού Νίκου Καλτεζιώτη, 2) του Προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κου Ζούπα, 3) του καθηγητή της ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Αντιπροέδρου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κου Γεωργίου Σκρουμπή και 4) του Διευθυντή του Γυμνασίου Κάτω αχαΐας κου Ι. Αγγελόπουλου.

Οι ανωτέρω κατά σειρά γράφουν τα εξής:

untitled-26_1.png 

ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΕΚΙΡΗ, τ. Υπουργού 

«Με τον Βασίλη Μπεκίρη συνυπήρξαμε επί μία ολόκληρη 15ετία(1974-1989) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είχα την ευκαιρία να συνδεθώ μαζί του με στενούς φιλικούς δεσμούς, αλλά και να γνωρίσω από κοντά όχι μόνο τις σπουδαίες πολιτικές του ικανότητες, αλλά και τις ξεχωριστές αρετές του χαρακτήρα του.

Διαβάζοντας όμως πρόσφατα το τετράτομο συγγραφικό του έργο« ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ και ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ», διεπίστωσα, με ευχάριστη έκπληξη, τις βαθιές ιστορικές γνώσεις, όχι μόνο της κρίσιμου περιόδου της Ελληνικής Ιστορίας του πρώτου τετάρτου του 20ου αιώνα, τις οποίες είχε εξιστορήσει με το βιβλίο του « Από τον Εθνικό Διχασμό στην Μικρασιατική Καταστροφή και την Εκτέλεση των έξ(6) (1915-1922), αλλά και τις μοναδικές αναφορές του με κάθε λεπτομέρεια στις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις του τόπου μας και τις πολιτικές προσωπικότητες, καθ' όλο τον 20ό Αιώνα, όπως με τόση σοβαρότητα και αντικειμενικότητα έχει περιγράφει στο πιο πάνω τετράτομο συγγραφικό του έργο.

Χωρίς να παρασύρομαι από τα φιλικά μου αισθήματα που έχω προς τον Βασίλη Μπεκίρη, τολμώ να πω ότι το έργο του είναι κάτι το μοναδικό στην πολιτική ιστορία του τόπου μας & απαραίτητο εφόδιο για έναν που θέλει να γνωρίσει ή να αναμιχθεί με τα πολιτικά δρώμενα της Χώρας».

 ΝΙΚΟΣ Κ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ

Πολιτικός Μηχανικός

 τ. Βουλευτής

τ. Υφυπουργός Παιδείας

 

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κος Ζούπας γράφει:

«Το τετράτομο έργο του Βασίλη Μπεκίρη «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι πολιτικές Προσωπικότητες του 20ού αιώνα», αποτελεί ένα έργο στο οποίο περικλείεται η πολιτική ιστορία της χώρας μας για έναν αιώνα.

Ένα σημαντικό έργο χρήσιμο για οποιονδήποτε θελήσει να πληροφορηθεί την εναλλαγή των ιστορικών πολιτικών γεγονότων ολόκληρου του προηγούμενου αιώνα ή μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, καθώς και των πολιτικών προσώπων που διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξή τους, χωρίς να χρειάζεται να ανατρέξει σε διάφορες πηγές.

Ιδιαίτερα για την περιοχή μας έχει βαρύνουσα σημασία, γιατί πολλές από τις προσωπικότητες που έπαιξαν μάλιστα καθοριστικό ρόλο είχαν την καταγωγή τους από τον Νομό Αχαΐας.

Ο συγγραφέας υπήρξε τον περασμένο αιώνα πολιτικός για περίπου τρεις δεκαετίες, με αποτέλεσμα να είναι παρών σε πολλά γεγονότα και να έχει γνωρίσει πολλά πολιτικά πρόσωπα που επηρέασαν και διαμόρφωσαν την ιστορία της χώρας μας.

Η ενασχόλησή του με την συγγραφή της πολιτικής ιστορίας της χώρας είναι μία συνέχεια της πολιτικής του διαδρομής και καταδεικνύει και την μεγάλη και άσβεστη αγάπη του για την πολιτική».

 

Κριτική συγγραφικού έργου κ. Βασιλείου Μπεκίρη

«Διατρέχοντας τις σελίδες του τετράτομου συγγραφικού έργου, με τίτλο «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι πολιτικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα», βλέπεις να ξετυλίγεται μπροστά σου με αναλυτικό, αλλά συνάμα γλαφυρό τρόπο, η νεότερη ελληνική ιστορία.

Ο πρώην Υπουργός κ. Βασίλειος Μπεκίρης, με τη σοφία των χρόνων και την εμπειρία της μακρόχρονης πολιτικής του διαδρομής, προσφέρει στον αναγνώστη μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή προσώπων και γεγονότων, που πολλά από αυτά - τα πιο πρόσφατα - τα έζησε αυτοπροσώπως και επομένως προσθέτει τη προσωπική του «πινελιά» και οπτική.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου, όχι μόνο σε ιστορικούς, αλλά σε όλους τους πολιτικά ενεργούς Έλληνες».

Σκρουμπής Γεώργιος

Αναπλ. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών

Αντιπρόεδρος Οικονομικών, Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

 

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας 

«Σας ευχαριστώ θερμά και σας συγχαίρω για το εξαιρετικό τετράτομο έργο σας με τίτλο « Οι πολιτικές εξελίξεις και οι πολιτικές προσωπικότητες του 20ου αι.» που είχατε τη ευγενή καλοσύνη να μου αποστείλετε .

Μέσα από τις σελίδες του έργου αυτού, καταγράφονται πλούσια εμπειρικά δεδομένα από τη ενεργή ενασχόληση σας με την πολιτική, μέσα από αναμνήσεις και προσωπικά βιώματα, με μια οπτική απαλλαγμένη από πολιτικά πάθη, εμμονές και ακρότητες.

Για το σχολείο μας θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στην γνώση της ιστορίας αφού το εντάξαμε στην σχολική βιβλιοθήκη και είναι προσβάσιμο σε μαθητές , εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς που την χρησιμοποιούν .

Εκ μέρους και του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας, ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη προσφορά».

Αγγελόπουλος Ι.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ