Πάτρα: Πρεμιέρα για τις προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου

Στο αίθριο των Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

O κύκλος των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, άνοιξε το βράδυ της Τρίτης στο αίθριο των Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, με την πραγματοποίηση της πρώτης προβολής από την ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου.

Το φετινό «ταξίδι» στις γειτονίες και τις συνοικίες της πόλης , ξεκίνησε με την  προβολή της ταινίας «Το μερίδιο των Αγγέλων». Το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, κόντρα στις δυσκολίες και τις αλλαγές που έχουν  επιφέρει στη ζωή μας  τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποτέλεσε πόλο έλξης  για τους φίλους του κινηματογράφου.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης και προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα,  αρκετοί συμπολίτες δεν κατέστη δυνατόν να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρών ενημερώνει ότι η ταινία θα προβληθεί εκ νέου αύριο Πέμπτη στις 9.30  στο προαύλιο του Γυμνασίου Ρίου. Οι φετινές προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

2_0.jpg

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη σε σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην «προσπάθεια που έγινε φέτος – 5η χρονιά πραγματοποίησης των προβολών – αυτές να γίνουν σε όλη την πόλη, σημειώνοντας πως το σύνολο των φετινών εκδηλώσεων θα προσφερθεί στους πολίτες της Πάτρας , αδάπανα».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει «ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων το προσεχές Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Πρόκειται για ένα  διήμερο στο οποίο συμμετέχουν σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού».

Ως προς το Διεθνές Φεστιβάλ επεσήμανε ότι , «Οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η φετινή διοργάνωση αποσκοπούν στη «Στήριξη των καλλιτεχνών, των εργαζομένων και των επαγγελματιών στο χώρο του πολιτισμού, την  θεματική ενότητα η οποία είναι αφιερωμένη στο Θάνο Μικρούτσικο, (Πρόκειται για 2 εκδηλώσεις στις 17 και 27 Ιουλίου στο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης) , την ανάδειξη - στήριξη της Ερασιτεχνικής Δημιουργίας».

 

Διαβάστε επίσης