Δημοτικός Κινηματογράφος: Απόψε η ταινιά «Amerika Square»

Στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Ένας tattoo artist, ένας ρατσιστής φίλος του, μια μπλεγμένη με τη μαφία Αφρικανή τραγουδίστρια, ένας Σύριος πρόσφυγας που θέλει να φύγει από τη χώρα.

Οι πορείες τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων συναντιούνται με φόντο την Πλατεία Αμερικής, «ανταμώνουν» στις 9.30 το βράδυ σήμερα Τρίτη) 21 Ιουλίου, με το κινηματογραφικό κοινό της Πάτρας, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, όπου στο πλαίσιο της ενότητας του Δημοτικού Κινηματογράφου, θα γίνει η προβολή της ταινίας «Amerika Square».

Η ταινία έχει μία ξεχωριστή διαδρομή στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, από το Busan μέχρι το Chicago. Βράβευσή με ειδική μνεία για την ερμηνεία του Βασίλη Κουκαλάνι, με το βραβείο της Fipresci της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών και με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής Νεότητας στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά και το Βραβείο Ίρις καλύτερου μοντάζ –που επιμελήθηκε ο Γιάννης Σακαρίδης- στην 8η απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Έτος Παραγωγής:     2016 . Χώρα παραγωγής:    Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία.  Σκηνοθεσία:    Γιάννης Σακαρίδης. Πρωταγωνιστούν:     Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι.

Σας στέλνουμε και το σχετικό banner που αφορά στην προβολή της ταινίας, σε περίπτωση που επιθυμείτε να το αναρτήσετε.

 

Διαβάστε επίσης