Tips για αποφράξεις και βούλωμα αποχετεύσεων από τους ειδικούς

Σας βούλωσε η αποχέτευση και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Οι αποφράξεις Πέτρος, σας δίνουν πολύ καλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε από εδώ και στο εξής.

Σε γενικές γραμμές οι αποχετεύσεις είναι ευαίσθητες, ειδικά οι παλιές, γι’ αυτό χρειάζεται να είστε αρκετά προσεκτικοί ως προς την χρήση των σωληνώσεων στο νοικοκυριό σας.

Πριν αναγκαστείτε να καλέσετε το ειδικό συνεργείο, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά «γιατροσόφια» αποχετεύσεων.

Σόδα και ξίδι

Με τον συνδυασμό των δύο, μπορείτε να καθαρίσετε την βρωμιά από τις σωληνώσεις, απομακρύνοντας κάθε πιθανότητα να φράξει η αποχέτευση. Το ιδανικό είναι να αφήνετε κάθε διάλυμα να δράσει για 10 ώρες προτού το ξεβγάλετε.

Επιλέξτε να το ξεβγάλετε με ζεστό νερό ή καλύτερα βραστό για να αφαιρέσετε μέχρι και τον τελευταίο κόκκο βρωμιάς. Το μπλοκαρισμένο αποχετευτικό σύστημα έτσι μπορεί να ενεργοποιηθεί αν δεν είναι μεγάλη η βλάβη.

Απορρυπαντικό πιάτων

Το απορρυπαντικό πιάτων εκτός από την αφαίρεση λαδιών, μπορεί να προσφέρει μεγάλη βοήθεια και στην απομάκρυνση της βρωμιάς από την αποχέτευση. Ξεβγάλτε το σαπούνι με βραστό νερό. Αν έχει υπολείμματα, η καλύτερη λύση είναι να βάλετε ένα γάντι και να αφαιρέσετε ό,τι μπορείτε να πιάσετε με το χέρι από τα σιφόνια.

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τους νιπτήρες σας μία φορά στο τόσο από τρίχες και υπολείμματα γιατί έτσι προλαμβάνετε μεγαλύτερα μπλοκαρίσματα από τέτοιου είδους ακαθαρσίες.

Αν δεν μπορέσετε να κάνετε κάτι από τα παραπάνω τότε καλέστε στις Αποφράξεις Πέτρος στη Θεσσαλονίκη. Θα βρείτε πολύ καλές τιμές και εξυπηρέτηση 24ώρες το 24ωρο. Καλέστε ακόμα και σε αργίες, η εξυπηρέτησή σας θα είναι άμεση. Η έδρα της επιχείρησης είναι στην Θεσσαλονίκη.