Μέσω διαδικτύου οι φετινές εκδηλώσεις για τη Σφαγή στο Δίστομο

 

Με την ίδια κατάνυξη και σεβασμό στη μνήμη των νεκρών και την ίδια πίστη στον αγώνα για δικαιοσύνη τιμάται και φέτος η επέτειος της Σφαγής των 228 Διστομιτών από τα γερμανικά, ναζιστικά στρατεύματα, στις 10 Ιουνίου 1944.

Ωστόσο οι εκδηλώσεις Μνήμης «ΔΙΣΤΟΜΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 1944 – 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020» για την 76η επέτειο που διοργανώνει ο Δήμος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας είναι φέτος προσαρμοσμένες στα μέτρα προφύλαξης λόγω της πανδημίας.

Το θρησκευτικό μέρος θα είναι ίδιο όμως κάθε χρόνο, ενώ οι άλλες δύο εκδηλώσεις θα είναι χωρίς κοινό και θα μεταδοθούν livestreaming μέσω διαδικτύου.

Η πρώτη – που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου- θα είναι διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Δίστομο 76 χρόνια μετά: Μνήμη-Δικαιοσύνη-Δικαίωση» (την Τρίτη 9 Ιουνιου,7μμ).

Και η δεύτερη θα είναι η παρουσίαση της Μουσικής Ενότητας των Active Member «Εδώ είναι Δίστομο» από τον χώρο του Μαυσωλείου (Τετάρτη 10 Ιουνίου, 9 μμ).

Η μετάδοση και των δυο θα γίνει live streaming από το activememberchannel στο Youtube.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 6:00 μ.μ. Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Διστόμου 6:30 μ.μ. Τρισάγιο στη μνήμη των Σφαγιασθέντων στο Μαυσωλείο.

7:00 μ.μ.Διαδικτυακή συζήτηση, αφιερωμένη στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου, με τίτλο: Δίστομο 76 χρόνια μετά: Μνήμη-Δικαιοσύνη-Δικαίωση. Η συζήτηση θα προβληθεί στο activememberchannel στο Youtube.

Θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι: Γιάννης Σταθάς, Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Αντιπρόεδρος Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων, Μέλος Σ.Ε. ΕΣΔΟΓΕ, Φάνης Σπανός,Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων

Ομιλητές: Dr. Joachim Lau, Δικηγόρος Φλωρεντίας Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ, Μέλος του ΕΣΔΟΓΕ Γιώργος Παναγιάρης , Πρόεδρος του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης ΠΑΔΑ

Συμμετέχουν με Παρεμβάσεις: Βασίλης Μπρακατσούλας, Αντιστασιακός, π. Βουλευτής, Συμπρόεδρος του ΕΣΔΟΓΕ Δημήτρης Δριμής, π. Δήμαρχος Αετού, Μέλος της ΕΔΙΑ Αριστομένης Συγγελάκης, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραμματέας του ΕΣΔΟΓΕ Μιλτιάδης Σφουντούρης, Δικηγόρος Αθηνών, Μέλος του Συλλόγου Συγγενών

Θυμάτων Σφαγιασθέντων Διστόμου Ομάδα Δράσης «ΑΚ ΔΙΣΤΟΜΟ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ» Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Λουκάς Δημάκας. ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 7:15 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Διστόμου 10:00 π.μ. Μνημόσυνο Σφαγιασθέντων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Διστόμου 11:00 π.μ.Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μαυσωλείου 11:15 π.μ. Προσκλητήριο νεκρών 11:30 π.μ.Κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θυμάτων Σφαγής Διστόμου 10ης Ιουνίου 1944. 11:40 π.μ. Τήρηση ενός λεπτού σιγής 11:41 π.μ. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

ΒΡΑΔΥ 9:30 μ.μ.Παρουσίαση της Μουσικής Ενότητας των Active Member <<Εδώ είναι Δίστομο>> σε live streaming από το στο youtube. Συμμετέχουν η Θεατροφρένεια και ο Παναγιώτης Πενταρίτσας.

Διαβάστε επίσης