Ηλεία: Ικανοποίηση έως τώρα για την παραγωγή του καρπουζιού - ΒΙΝΤΕΟ

 

Στον αντίποδα άλλων αγροτικών προϊόντων το καρπούζι στην Ηλεία αφήνει ελπίδες στους παραγωγούς. Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του gaia365.gr και του ilialive.gr οι αγρότες που έχουν καλλιεργήσει καρπούζι σε θερμοκήπια δηλώνουν ικανοποιημένοι και από τις τιμές και από την παραγωγή που υπάρχει.

"Η χρονιά προμηνύεται θετική. Τόσο στην καλλιέργεια θερμοκηπίου και όσο και στις πρώτες υπαίθριες υπάρχει καλή εξέλιξη. Ο καιρός βοήθησε και στις εξαγωγές. Μόνο τώρα που χάλασε ο καιρός υπήρξε μικρή μείωση" είπε ο Θεόδωρος Κοτσώνης.

"Αν κάνει ζέστη στην Ευρώπη και εδώ θα πάμε καλά και στις εξαγωγές", σημείωσε ο Γιώργος Αχαμνός. "Αν κάνει καύσωνα στην Ευρώπη το καρπούζι δεν θα φτάσει αν κάνει κρύο θα περισσέψει" συμπλήρωσε.

Για ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα μίλησε ο Γιώργος Γεωργιόπουλος, ενώ δήλωσε ακόμα ότι  οι εξαγωγές είναι αυξημένες με καλές και σταθερές τιμές.

"Ο καιρός βοήθησε και στην παραγωγή και στην ζήτηση, ενώ Ισπανία και Ιταλία αποτελούν καλές αγορές αυτή την περίοδο" σημείωσε μιλώντας και για το αυξημένο κόστος παραγωγής" τόνισε.

"Η ζήτηση είναι μεγάλη, όποιος μας πληρώνει παίρνει καρπούζι. Η παραγωγή πάει πάρα πολύ καλά και πρέπει να συμβάλει το κράτος στις εξαγωγές. Ο κορωνοϊός φαίνεται να βοήθησε το προϊόν" ανέφερε ο Αλέξης Μαφρέδας.

Οι αγρότες μίλησαν και για την ζημιά που έγινε με την καλλιέργεια της πατάτας στη χώρα με τις τιμές να κατρακυλούν στα 15 λεπτά.

Διαβάστε επίσης