Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο: Διαρκής επαγρύπνηση, κανένας εφησυχασμός - Θα κατασκευάσουμε τον φράχτη

 

"Οι φύλακες είναι εδώ”, διαμήνυσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο, όπου πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη, με αφορμή την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων με περίπου 400 αστυνομικούς, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι “χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, κανένας εφησυχασμός και καμία ολιγωρία”.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως με εντολή και συντονισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη “υλοποιούμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο με απόλυτη ψυχραιμία”, διαβεβαιώνοντας πως “δεν συμβαίνει τίποτα το έκτακτο, τίποτε το οποίο πρέπει να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας «ανησυχεί» διαρκώς: η ασφάλεια μας”. Γι’ αυτό όπως είπε επαναφέρονται στον Έβρο -μετά τη διακοπή που έγινε λόγω της πανδημίας- οι αστυνομικοί που ήταν και πριν και που θα αντικατασταθούν με τους 400 συνοριοφύλακες, όταν αυτοί θα έχουν εκπαιδευτεί για να αναλάβουν υπηρεσία.

Επανέλαβε στη συνέχεια πως “με σχέδιο και στρατηγική φυλάσσουμε τα σύνορά μας και διαχειριζόμαστε το προσωπικό μας” για να τονίσει κατηγορηματικά πως “θα κατασκευάσουμε τον φράχτη προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας μας”.

“Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι φύλακες είναι εδώ. Οι δυνάμεις του Frontex είναι εδώ και η μεθόριος είναι ασφαλής και θα παραμείνει ασφαλής γιατί η κυβέρνηση είναι παρούσα, έχει σχέδιο, έχει στρατηγική και σε καθημερινή βάση επαγρυπνεί”, δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του υπουργού, από το evros24.gr:

Διαβάστε επίσης