Περού: Στους 2.914 οι νεκροί από τον κορονοϊό - Σχεδόν 100.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

 

Η κυβέρνηση του Περού ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού έχει πλέον φθάσει τους 2.914 νεκρούς επί συνόλου 99.483 κρουσμάτων μόλυνσης μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, αφότου εντοπίστηκε ο πρώτος άνθρωπος που είχε προσβληθεί.

Στα νοσοκομεία της λατινοαμερικάνικης χώρας νοσηλεύονται 7.526 ασθενείς, εκ των οποίων 883 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για να ετοιμαστούν περισσότερα κρεβάτια στα νοσοκομεία και περισσότερες κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας», αναγνώρισε ο πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες.

Παρότρυνε εξάλλου τους Περουβιανούς να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας, να τηρούν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, να φορούν προστατευτικές μάσκες και να πλένουν συχνά τα χέρια τους.

Σύμφωνα με το Colegio Médico del Perú, το σύστημα υγείας της χώρας έχει πλέον υποστεί κορεσμό και τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, εξαιτίας της ανεπάρκειας μέσων ατομικής προστασίας.

Διαβάστε επίσης