Kαι μιας και βρισκόμαστε ακόμα σε καθεστώς καραντίνας, τα πάντα γίνονται μέσω υπολογιστή και chat. Οι δουλειές, τα ψώνια, η επικοινωνία ακόμη και οι... σχέσεις! Ναι μάλιστα. Μιας και είσαι μακριά από το ταίρι σου, οι στιγμές που περνάτε είναι από απόσταση, συζητώντας σε video-κλήσεις και στέλνοντας μηνύματα.
Βέβαια, επειδή η ζωή συνεχίζεται και επειδή οι συνήθειες του ανθρώπου δεν αλλάζουν με μία πανδημία, εσύ νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του. Μπορεί να είσαι υπερβολική, ή και παράλογη ή τελοσπάντων κάπως να αισθάνεσαι και από την κλεισούρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι το γυναικείο ένστικτο δεν πέφτει ποτέ έξω. Οπότε, διαβάζοντας τα μηνύματά του κάτι δεν σου κολλάει.
Όχι φίλη μου δεν έχεις τρελαθεί. Οι έρευνες άλλωστε υπάρχουν και είναι εδώ για να σε επιβεβαιώσουν. Που λες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, είναι δυνατόν να ανιχθευθεί το ψέμα μέσω μηνύματος, αν παρατηρήσεις κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες.
Όταν λοιπόν μία γυναίκα λέει ψέματα, τείνει να γράφει πιο μακροσκελή μηνύματα (από τις 8 σειρές που είναι ο μέσος όρος, ανεβαίνει στις 9 σειρές όταν αυτά που λέει δεν είναι αλήθεια). Σε αντίθεση βέβαια με τον άντρα, ο οποίος στέλνει ακριβώς το ίδιο μέγεθος μηνύματος είτε λέει αλήθεια είτε όχι!
Και τότε πώς θα καταλάβεις αν σου λέει ψέματα; Δες παρακάτω και δεν θα χάσεις:
Όσον αφορά στις λέξεις που χρησιμοποιούμε όταν λέμε ψέματα, οι γυναίκες αναφέρουν συχνά την λέξη "εγώ" ενώ και τα δύο φύλα χρησιμοποιούν λέξεις όπως "πιθανόν", "ενδεχομένως" και "ίσως".
Και κάτι πολύ χρήσιμο: Όταν λέμε ψέματα, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, αργούμε αρκετά να απαντήσουμε!!! Και αυτό είμαι σίγουρη ότι το έχεις κάνει κι εσύ. Οπότε το νου σου...