Σύνταξη σε μια μέρα με εννέα «κλικ» - Η διαδικασία βήμα - βήμα

ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Σύνταξη σε μια μέρα θα αρχίσει να βγάζει από τις 21 Ιουνίου ο ΕΦΚΑ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", από εδώ και στο εξής όλοι οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων, παλαιοί και νέοι, θα πρέπει να υποβάλουν μόνον ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για σύνταξη στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ ώστε η σύνταξή τους να απονέμεται σε μια μέρα.

Οι αιτήσεις 

Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται με 9 βήματα μέσα από την πλατφόρμα του ΕΦΚΑ. Οι δύο πρώτες κατηγορίες από τις οποίες ξεκινά η έκδοση ψηφιακής σύνταξης είναι οι αιτήσεις λόγω θανάτου όλων των Ταμείων και λόγω γήρατος από τον ΟΓΑ που καλύπτουν σχεδόν το 45% των νέων αιτήσεων.Σταδιακά θα εκδίδονται ψηφιακά και οι συντάξεις γήρατος όπως και αναπηρίας από όλα τα Ταμεία, καθώς ο στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να εκδίδεται αυθημερόν το 100% των συντάξεων μέχρι το τέλος του 2021.Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από το ΙΚΑ, Ταμεία ΔΕΚΟ και Τραπεζών, τον ΟΓΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΝΑΤ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, το ΕΤΑΑ και το ΓΛΚ (ΔΗΜΟΣΙΟ).

Με την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος αποδίδεται ηλεκτρονικός αριθμός πρωτοκόλλου που λαμβάνεται υπόψη στην επεξεργασία του συνταξιοδοτικού σας αιτήματος. Η επεξεργασία του συνταξιοδοτικού σας αιτήματος θα ξεκινήσει με την κατάθεση των ελλειπόντων δικαιολογητικών στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΦΚΑ.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα

Διαβάστε επίσης