5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις τώρα που θα φοράς συνέχεια μάσκα

 

Όπως είπαμε όμως και πριν κάμποσες μέρες, η μάσκα μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σου και, αν έχεις λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή, να προκαλέσει κάποια προβλήματα αν δεν είσαι προσεκτική.

Μην ανησυχείς, δεν θα γίνει τίποτα κακό και το ξέρουμε γιατί ξέρουμε εσένα και το πόσο αγαπάς την επιδερμίδα σου. Αν ακολουθήσεις μερικά πολύ απλά βήματα, όλα θα πάνε καλά και το δέρμα σου ούτε θα υποφέρει ούτε θα πάθει κάτι κάτω από τη μάσκα σου. Πριν σου πούμε τι πρέπει να κάνεις όμως, ας θυμηθούμε γιατί η μάσκα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Η μάσκα αλλάζει το περιβάλλον γύρω από το δέρμα σου. Κάτω από τη μάσκα παγιδεύεται υγρασία και ζέστη από την ανάσα σου. Αν προσθέσεις σε αυτό το σμήγμα που παράγει το δέρμα σου και τον ιδρώτα που μπορεί επίσης να εμφανιστεί, καταλαβαίνεις πως έχουμε ένα κοκτέιλ το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς ή και σπυράκια.

Ας δούμε όμως τι μπορείς να κάνεις εσύ για όλα αυτά και να περάσεις και αυτό το πρόβλημα όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Σπεύσε στην παρακάτω gallery και κράτα σημειώσεις.

ΠΛΥΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και κανονικά δεν θα έπρεπε να σου το θυμίζουμε αλλά το κάνουμε γιατί είναι τόσο μα τόσο σημαντικό!

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ. Δεν πρέπει να αγγίζεις τη μάσκα με τα χέρια σου γιατί μεταφέρεις μικρόβια. Αυτά τα μικρόβια, εκτός από τον κορονοϊό που είναι το χειρότερο, θα μεταφερθούν και στο δέρμα σου και θα προκαλέσουν μολύνσεις. Επειδή όμως σίγουρα θα πιάσεις τη μάσκα όσο τη φοράς, πρέπει λοιπόν να έχεις μαζί σου ένα αντισηπτικό και να απολυμαίνεις συνέχεια τα χέρια σου.

ΑΠΟΦΥΓΕ ΤΟ ΜΕΙΚΑΠ. Δεν θα δει κανείς το δέρμα σου όσο φοράς τη μάσκα άρα δεν το χρειάζεσαι. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι το ότι δεν πρέπει να επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου οπότε, ακόμα και αν νιώθεις πως το χρειάζεσαι μην το φορέσεις. Τόνισε τα μάτια σου και άσε το δέρμα σου γυμνό.

ΠΛΥΝΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ. Πριν και μετά τη μάσκα! Είναι καλύτερα να φορεθεί σε καθαρή επιδερμίδα η μάσκα ώστε να έχει μία πιο εύκολη αρχή και φυσικά, αφού τη βγάλεις προσεκτικά πρέπει να πλύνεις τα χέρια και το πρόσωπό σου με ένα ήπιο αντισηπτικό σαπούνι και να την ενυδατώσεις απαλά για να προστατέψεις τον δερματικό φραγμό. Τα παρακάτω προϊόντα είναι τέλεια για κάθε επιδερμίδα...

 

Διαβάστε επίσης