Υποχρεωτική η μάσκα σε πλοία και ταξί - Η εισήγηση της Επιτροπής

Υποδείξεις για την αποφυγή συνωστισμού

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη (1/6), και μεταξύ άλλων, συζήτησε για τη χρήση μάσκας σε ταξί και πλοία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εισηγείται την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων. Στους εξωτερικούς χώρους όμως, προτείνει να μην είναι πλέον υποχρεωτική. Επίσης, οι ειδικοί εισηγούνται να είναι υποχρεωτική η μάσκα στα ταξί.  Το ίδιο ισχύει και για τα φαρμακεία.

Σημειώνεται ότι διευκρινίσεις για τις μάσκες στα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα έδωσε νωρίτερα και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

“Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι, από σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, έχει αρθεί ο υγειονομικός περιορισμός Covid-19 που προέβλεπε την υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, παραμένει όμως η σύσταση για χρήση της μάσκας όπου κρίνεται απαραίτητο από τους επιβάτες και ιδίως σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ειδικότερα, από σήμερα και στο εξής όσον αφορά όλες τις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού και εξωτερικού (αφίξεις/αναχωρήσεις), υπάρχει μόνο σύσταση για προαιρετική χρήση μάσκας προστασίας σε επιβάτες και εργαζόμενους στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων” αναφέρει η ανακοίνωση της ΥΠΑ.

Υποδείξεις για την αποφυγή συνωστισμού

Για την αποφυγή συνωστισμού στις αεροπορικές μετακινήσεις το επιβατικό κοινό υποχρεούνται να συμμορφώνεται στις υποδείξεις των αστυνομικών αρχών, του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή των ταξιδιωτών.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης